Civan adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Bir sitemizde yaklaşık 700 civarı konu var. Resim sitesi.. Birçok konu özgün. Hitler 3k civarındaydı.

Bir gün Hotlink eklentisi yüzünden Google'dan Manuel işlem aldık. Eklentiyi kaldırıp tekrar inceleme istedik. Uyarı kalktı.

Herşey normale dönmüştü ki...

Katma değeri düşük olan veya hiç değer katmayan düşük etkili içerik.. Uyarısı ile hitler 1k civarında düştü. İtiraz ettik düzelmedi.

Saçmalıktan başka bir uyarı değil. Millet içerik eklemeden kedi resimleri diye konu açıp, kedi resimleri paylaşınca sıkıntı olmuyor. Biz kedi resimleri deyip 50-60 kelimelik konu açınca katma değeri düşük konu oluyor!

Herneyse.. Çözüm olarak 301 ile başka siteye geçtik.. Ona da Manuel işlem yaptı.

Sonra tekrar başka bir domaine taşıdık. Bütün yazıları yayından kaldırdık. Sadece (200 kelimelik özgün içeriği olan) 200 civarı makaleyi yayına aldık. Bu şekilde 301 yaptık. Yani içeriği zayıf konuları yayından kaldırdık. Yönlendirmelerin çoğu gelmedi tabii. Hitten vazgeçtik amaç cezadan kurtulmak.

5-10 gün geçmişti ki yeniden Manuel işlem..

Özgün içerikler.. Tek tek isimlendirilmiş foto galeriler.. Düzenli makale girişi vs.. fayda vermedi..

Taktı mı takıyor Google!

Şimdi şunu yapmayı planlıyorum: Siteyi yine başka bir domaine taşıyacağım. Fakat bu defa farklı IP.. olacak ve 301 yapmayacağım.

İçeriği sağlam olan 200 yazı yayında olacak. Diğer yazılar beklemede olacak.

Ne dersiniz? Farklı bir fikri olan var mı?
Hep birlikte tecrübe edelim
Hocam 301 zaten mantıken işe yaramaz. Benim site 1 aydan fazladı tam spamda ve halen çıkmış değil 7.başvuruyu yaptım. Tamamen özgün site herşeyiyle düşün. Bu Google saçmalıklarından bıktım.