Size tavsiyem href'lere dinamik link kullanmanız.Atıyorum panelinize veya ayar dosyanızdan $link_yapısı şeklinde değişken çekin.
Eğer 1 ise ;
"site/param1/param2/" şeklinde href'lere link verin.
Eğer 2 ise ;
"site/index.com?par1=deger&par2=deger" şeklinde href'lere link verin.
Böylece htaccess dosyanızı değiştirdiğiniz zaman tüm sayfaların linklerini düzenlemek zorunda kalmazsınız.
Ozaman fonksiyon hazırlayacaksınız hocam adres çubuğundaki url içinde ampersant var ise antisef_link, yok ise sef_link basacak şekilde.
echo urlfonk($getpar1, $getpar2);
şeklinde yazdığınızda otomatik sefli veya sefsiz urlyi döşeyecek..
Bu şekilde her ikinizin dediği gibi yapacak olursam sayfa her yüklendiğinde tüm linkler IF kontrolünden geçeceği için hem performans kaybı yaşanacak hemde adresleri her iki şekilde yazmam gerektiği için iş yükü iki kat artmayacak mı?
Query string şeklinde kodlayacağım ancak htaccess aktif ise linkleri temiz link şeklinde aktif değilse query string şeklinde gösterecek bir yöntem olmaması açıkçası şaşırttı beni.
Script tek index dosyası üzerinden işliyor. Yani adrese gelen değişkenler başka dosyaların adı olmuş oluyor. Bu değişkenlere göre dosyaları include ediyorum. Eğer her sayfa ayrı birer php dosyası olsa o zaman zaten sorun yok ancak bu şekilde çok daha verimli çalışabildiğimden tercihim bu oluyor.