Bende de aynı sorun vardı ve sonunda dayanamayıp hastaneye gittim. Uzman doktora göründüm. Verdiği ilaç ve şampuanlar iyi geldi. Daha sonra kontrole gitmedim ama yaklaşık 2 ay kadar çok rahatlamıştım. Normalde elimi her attığımda senin gibi 20-30 tel rahat dökülüyordu dostum. Son 1 aydır falan tekrar başladı ama finallerin stresiyle falan da olduğunu düşünüyorum. İşin garip yanı, sigara içtiğimde bu dökülmeler oluyor gibi. Mesela son 10 gündür ağzıma 1 tane bile sigara koymadım ve şu anda elimi saçıma attığımda en fazla 2-3 tel çıkıyor.

Acaba bu durumun sigarayla da bir bağlantısı olabilir mi? Çünkü o kullanmakta olduğum 2 şampuanı değiştirmedim. Yoksa stresle doğrudan orantılı mı. Enteresan ya. Bu arada saç yapımız birebir aynı dostum. Benimki de gür ve dalgalıyken 1-2 yılda zayıflayıp güçsüzleşti. Hatta seyrekleşti. Yer yer açılmalar var gibi. Belki de biz büyütüyoruz bilmiyorum. Gerçi doktorum üstten dökülme olduğunu ve genetik olduğunu söyledi. Ailede doğru düzgün kel yok ya neyse... İllaki saçların dökülecekte bu şimdi olmamalı, 30'dan sonra falan olacak halledeceğiz dedi. Hayırlısı bakalım.

erbu adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Annemin saçları iyice döküldü artık baya oranda kellik olmaya başladı. Doktor stres diyor ama stresle alakalı birşey durum oldugunu sanmıyorum. Kan tahlilleri temiz çıktı, ilaç fayda etmedi. Bende bitkisel birşeyler arıyorum.
Stres olabilir hocam. Benim de kan tahlillerim tertemiz çıktı. Hiçbir sorun görünmüyor. Genetik ya da stresten diyorlar ama genetik bir durum da pek yok. E streste tüm öğrencilerde var yani, malum sınavlar. O zaman herkeste dökülmeli. Çözemedim bu işi. Eğer yine eskisi gibi dökülme durumlarım olursa, bende bitkisel çözümleri deneyeceğim. Olduğu kadar artık...