Burada ilginç olan bir diğer detay da; Google yok siteniz şöyle olsun, yok böyle olsun bir sürü yönerge sunarken içeriği anlamlı bile olmayan metinlerden oluşan bu indexleri nasıl gayet iyi sayılabilecek sıralardan dizine aldığıdır. Sonuçta sayfalarda ( açıp görebildiklerimde en fazla bütünleşik anlamı olan 2 bilemedin 3 kelime ard arda geliyor. geri kalan cümle bile değil.. aklına gelen kelimeyi yazmışlar.. "ben habersitesi vidanjör oldukmu saat ağacın beton makinesi uçak sitesi açma " vb gibi saçma ötesi metinler.. bunlar indexlenip sıraya alınıpta, özgün içerikli siteler ya da sayfalar gün geliyor ilk 500'de bile sıralamaya alınmıyorsa saçma bir güncelleme olmuş oluyor hali ile..
Aynen öyle. Benim yazılarımı olduğu gibi kopyalayan adam 2. sayfada yer alıyorsa kullanılan sistemin yetersiz olduğu ortadadır.
Bazen bazı üyeler görüyorum Google'da kopya içerikli site yapmayın, şunu yapmayın, bunu yapmayın banlanırsınız, spam yersiniz felan diyorlar ama Google'da sıralama konusunda çok büyük açıklar var arkadaşlar. Kapattığı an elbet yenisi çıkıyor.