Vallahi 7 yıllık evliyim eşimde oldukça gösterişli bir bayan, başlarda ben de sokakta ters bakan ya da laf atanların peşinden çok koştum ama sonunda Türkiye'de bu tarz insanların asla bitmeyeceğini fark ettim hepsini dövsem/öldürsem ne olacak? Sonunda sakin düşünüp sakin hareket etmeye başladım yoksa her hafta karakola gitmem gerekecekti
Mahkeme işleri bizim için hiç sıkıntı değil, ne kadar uğraşılması gerekiyorsa uğraşırız... SGK'dan iş verenin ödeme yapması için kağıt elimize zaten geçti, noterden bununla alakalı ihtar yapmamız gerekiyor doğru mu anladım? Bu ihtara verdiğimiz 2.400TL peşinatı da ödemeleri bilgisini ekleyebiliyor muyuz? Sonuçta onun kanıtı ortada yok...
Bu arada dediğim gibi faturasız işlem için vergi dairesine de şikayetimizi yaptık zaten ama inanılmaz yavaş işliyorlar heralde epey yoğunlar...
hocam ilk olarak firmaya eşiniz noter aracılığı ile iş çıkışı yaptığını belirtmeliydi. Sonra avukat ile birlikte şikayet sonrasınra mahkeme açılmalıydı. Madem işkur'dan yazı ile aldınız ve hala ödeme ile ilgili bir sıkıntı varsa o zaman maddi ve manevi tazminat davası açıp hakkınızı talep edebilirsiniz. Fakat; maddi olarak açılacaksa belli bir oranı var nakit mahkemeye vermeniz gerekebilir. Ayrıca uğraşırım derseniz firma sahibinede yaptığı terbiyesizlik yüzünden ayrıca dava açın; evine kağıt giderse tutuşur, allahın belası.
Ayrıca maşallah dilerim 7 sene olmuş, Allah ayırmasın.
Bende 3 yıldır evliyim, fakat bu bürokrasinin pek işe yaramayacağını düşünerek ilk belirttiğim gibi düşünürüm. Sıkıntı yok