Arkadaşlar konu bilişim hukuku ile alakalı değil ama belki yardımcı olabilecek birisi çıkar diye buraya yazmak istedim...

Geçtiğimiz Eylül ayında İst-Avcılar Atay Mobilya'ya gidip bir koltuk takımı siparişi verdik 2.400TL'de nakit peşinat verip kalan ödemeyi de senetle böldük ortada ne sözleşme var ne bir şey, faturayı da teslimatta vericez falan dediler diye sesimi de çıkarmamıştım, arkasından girişte sekreter aranıyor yazısını gördüğüm ve eşim de iş aradığı için konuştuk ve orada işe başladı...

Bu arada heralde eşim orada işe başladığı ve bayram zamanı da siparişler üst üste geldiği için bizim koltuk siparişi ertelendikçe ertelendi biz de nasıl olsa eşim orada çalışıyor diye düşünüp çok üzerine düşmedik acelesi yok diye ama sonrasında hem iş yeri sahibi eşime asılmaya başladığı hem de orada çalışan oğlu da uyuşturucu kullandığı için rahatsız olup işten ayrılmasını istedim ve işten ayrılırken siparişi iptal etmesini söyledim, tüm senetleri geri aldık ama elden verdiğimiz peşinatı firmanın durumu şu anda biraz sıkışık 1-2 aya vericez dediler. Eşim biraz saf olduğu için bunun hakkında söylememe rağmen bir kağıt vs almamış, bu arada işten bu şekilde ayrıldığı için işkura bildiride bulunduk ve vermedikleri fazla mesaiyle ihbar tazminatını almaya hak kazandığımıza dair belge elimize ulaştı, firmayı aradık peşinatımızı ve işkurdan gelen bu kağıtta yazdığı üzere tazminatımızı ne zaman ödeyeceksiniz diye sorduk firma sahibi de evet öyle bir hakkın var ama yapmıyorum ödeme falan dedi...

Şu aşamadan sonra nasıl bir yol izlememiz lazım? Ortada elden verdiğim ve elimde belge olmayan bir 2.400TL ile işkurdan almaya hak kazandığımıza dair yollanmış bir ihbar tazminatı yazısı var...

Bu arada eşim orada çalıştığı dönemde firmanın yaptığı satışların hemen hemen hiç birisinde fatura kesmediğini gördüğü için vergi dairesine de vergi kaçırılıyor diye de bildirimde bulundu...