Şikayet etmekte evet fayda var, ama sizin şikayet ettiğiniz ortaya çıkarsa, oturduğunuz evden olabilirsiniz.

Bende zamanında oturduğum evde, bizim kullandığımız doğalgaz'ı hattını alt kata bağlamışlar. Mahalleye 100 - 150tl doğal gaz faturası gelirken bize 250tl den aşağı gelmiyordu. Yaz döneminde fark ettik onuda sadece su bölümü açıktı kombi de. O anda da bizim evde su falan açık değil bizim kombi kendi kendine çalışıyor. Bir baktık alt katın suyu açık. Gittim ev sahibine belirttim, Ortak kullanıyoruz sanırım doğalgazı alt kat komşumuz ile gibi cümlelerle. Rahat bir şekilde, evet zamanında o hattı ortak bağlatmıştık daireye dedi. Ama dedim sadece biz ödüyoruz bunu alt kat komşumuz ödemiyor? Kış mevsimlerinde her ay yüklü fatura geliyor. Binaya taşındığımız günden itibaren, bütün doğalgaz faturalarını hesaplayıp, alt katın ödemesi gereken tutarı çıkarmıştık. Paşa paşa da ödemişti. Ödemezse şikayet edeceğimi söylemiştim

Konunuzu okuyunca bu kötü anı geldi aklıma. Bence öncelikle bir konuşmanızda fayda var. Kaç aylık fatura var ise, yarısını diğer daire oturanı ödesin. Eğer kabul etmezlerse şikayet edin.