Ni_Ali adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Sunucularda cloudlinux ile verilen işlemci ve ram limitleri hesap başına verilir. Satın aldığınız hizmette %25 işlemci limiti ve 512 MB ram varsa ve siz addon domain olarak hesabın altına onlarca site ekliyorsanız, tüm sitelerinizin kullanabileceği maksimum işlemci %25 ve ram de 512 MB'dir. Sitelerinizin hitleri yüksekse ya da eklenti ve yazılımsal sorunlardan dolayı fazla kaynak tüketimi yapıyorsa bu durumda hosting firması size fazla kaynak tükettiğiniz için uyarıda bulunur.

Bayii paketi aldığınızda WHM panel üzerinden her bir siteniz için ayrı ayrı hesap açma yetkiniz olur. Her sitenizin ayrı cPanel hesabı olacağı için site başına ayrı işlemci ve ram limiti demektir. Tek hesapta onlarca sitenin %25 işlemci kullanması ile her bir hesapta tek bir sitenin %25 işlemci kullanması taktir edersiniz ki aynı şey değildir. Bu nedenle firmanız size WHM panel kullanmanızı önermiş. Eğer kaynak tüketiminiz fazla ise WHM panel kullanmak sizin için de avantajlı olacaktır. Tek bir sitenizin yaptığı fazla kaynak tüketiminden dolayı diğer siteleriniz etkilenmemiş olur.
zoeken adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
eğer cPanel Cloudlinux olarak çalışıyorsa tek bir hesap altında toplanması o hosta atanmış CPU limiti ve RAM limiti kısıtlı olduğu için sorun yaşanabilir.

Lakin Cloudlinux kullanılmıyor ise kaynak (CPU,RAM) kullanımı açısından hiç bir sorun teşkil etmez. Tek fark hostun bir çok site barındırdığı için disk ve trafik değerleri artacaktır. Trafik ve disk de limitsiz olarak kullanıyorsanız sorun teşkil etmez.
Öncelikle değerli yorumlarınız için teşekkür ederim.

Cloudlinux yapısını kullanan bir sunucuda dediğiniz gibi WHM panelden hesap ekleme yapmıştım fakat kaynak kullanımı bölümünden baktığımdan iki farklı siteninde 1 hafta boyunca aynı cpu, ram, io istatistiklerini gördüm. Yani a hesaptan baksamda b hesaptan baksamda ortak istatistikler ile karşılaştım.

Tek hesap belli limit verilmesi mantıklı geliyor. Fakat mantısızlık şurda farz edelim limitsiz reseller hesabı mevcut bunun içinde %25 cpu açmayan bin adet site eklersek firmayla hiç bir zaman cpu'dan dolayı sıkıntı yaşamayız.

Örneğin;
A sitesi 20
B sitesi 15
C sitesi 18
.. gibi değerlerde cpu aşmayan istediğimiz kadar site eklememiz lazım buda açıkca pek mantıklı gelmedi.