Çok çok ilginç şeyler dönmüş burada ve açıklık getirmek gerekiyor. Moderator arkadaşlar mutlaka ilgileneceklerdir...
1 - Domain değerinden ucuza Hemen Al açılmış.
2 - Satan kişinin 6 trade i var yani nasıl alış-satış yapılır ve trade verilir biliyor aşina.
3 - Benden önce " bilgileri gondermediniz islemi tamamlamadiniz itrader gonderdiniz ilginc. " gibi bir yazı gördüğüm için herhalde satıcı ile alıcı arasından sıkıntı var eğer satış gerçekleşmediyse ben talibim "satılıksa hala alıyorum" diye bir ibare bıraktım.
4 - Satıcı nick ' e bakmadan skype ya da vs üzerinden bir başka arkadaşa domain'i satıyor ve gidip post da alıyorum diyen arkadaşa da trade atıyor.
5 - Şuan domain i satın almış kişinin asıl sahibi olması gereken kişiden önce mi sonra mı mesajı attığını eminim Moderasyon çözecektir... Eğer önce değil de sonra attıysa mesajı üzgünüm ama rollback yani işlemi geri döndürüp herkesin parasını geri alıp hak neyse domain in asıl sahibi zee nick' li kişiye verilip alıyorum dediği andaki geçerli ücret olan 50tl tahsil edilmeli ve hak tam anlamıyla yerini bulmalı... Değilse ve Kuleli nick'li kişi daha önce attıysa mesajı domain onda kalmalı ve hak yerini zaten bulmuş ama satıcı ortalığı biraz karıştırmış demektir.
Not : Dünyanın her domain formunda, auction platformunda neresi olursa olsun Alıyorum diye post girmek o anki Hemen Al seçeneği ne ise o Domain/Domainler ' i o fiyattan alıyorum artık domain benimdir demektir. İşlem artık Domain'i satan ve alan arasındadır. Alan domain ücretini göndermek, Satan ise domain i transfer etmek ile mükelleftir. Yani bir arkadaşımınızın söylediği gibi " Konu açınca alanın cevap yazması mı lazım? Yada ilk yazana mı satmalı? açık artırmamı bu? " Cevabı : EVET Hemen Al Fiyatlı, Açık Arttırmalı, Teklif Üzerine Dahi Bütün bu arttırmalarda Hemen Al var ise Cevap : EVET BEN ALIYORUM diyen domain'in otomatikman yeni sahiplik adayıdır. Parasını ödediği andan itibaren de yeni sahibidir. Eğer Özelden ben bu domain'i alıyorum diyen birisi varsa da Satıcı uyarır " post altına lütfen " ben aldım domain'i hemen al fiyatı ile " girersen senden sonra almak isteyen olur bir sıkıntı olmasın " der, demeli. Bu durumda dememiş gibi gözüküyor eğer Kuleli nickli arkadaş daha önce ben alıyorum dediyse özelden.
Olayı hemen kapatmak isteyen, başkalarının dahil olmasını istemeyen ve haksız itrader verdirmek isteyip göz korkutan arkadaş, şuan şüphe altına alıyorsun kendini. Haklı olup diğer arkadaştan önce mesaj atmış olsan dahi. Ki Attıysan yaz modlara onlar işi çözsün neden böyle atarlı ve ters bir davranış sergiliyorsun ?
Ha bu arada sen kimsin diyen olur belki...ben sadece eğer bir haksızlık varsa o haksızlığa dayanamayan biriyim okadar. Çünkü bu durum 1 mesaj önce olsa benim başıma gelecekti. Doğru ortaya çıkana kadar da buradayım.