Merhaba R10 üyeleri, iş arayışlarım devam etmektedir.
Güzel bir işe girebilmek hemde kendimi iş görüşmelerinde geliştirmek adına her çağrılan yere görüşmeye gitmeye çalışıyorum.
Bilindik bir bilgisayar firmasında ben depocu olarak girmek istedim.
Bana yöneltilen soru şu şekilde ;
Bulunduğum depoda her ay iki üç tane malzeme kayboluyor. Depoya da ben yokken bir kişi giriyor bende ondan şüpheleniyorum. Bu kaybolan malzeme nasıl bulunur ???
Cevabım :
Öncelikle depoya sorumlu olmayan bir kişinin ne işi olduğunu ve o kişinin oraya girmesine müsaade eden kişi kimse onu bulmak gerektiğini söyledim.
Onlarda : Ben orada olmadığın zaman girdiğini söylüyorlar.
Bende : Benim sorumluluk alanımı terk ettiğim için sorumlu kişi benim olduğumu ve kaybolan malzemeye tedarik etmem gerektiğini söyledim
Aynı soru şu şekilde de soruldu.
Bulunduğum depoda işe yeni giren birisi ve bu kişinin de çok acil paraya ihtiyacı var. Depoda her ay iki üç tane malzeme kayboluyor. Bende o kişiden şüpheleniyorum.
Cevabım : Kaybolan malzemenin bulunması için arkadaşlarımla konuşur bulmaya çalışırım. Eğer bulunamıyorsa sorumlu kişiler bizim olduğumuz için bizim kaybolan malzemenin masraflarını karşılamamız gerektiğini söyledim.
İzlediğim yol nasıl bilmiyorum, aklıma da farklı bir cevap gelmiyor. Bu işe girmek adına hiç bir beklentim yok. Sadece buradan tecrübe kazanmak istiyorum.