Selamlar,
Şuan bir vds de barınmaktayım lokasyon fransa, site hızı gayet iyi , site 1 aylık ve hiti 600-700 tekil civarında ve sistem wordpress içerik program oyun mobil oyun ve uygulama indirme sitesi.
Sitemin güvenliğini test etmek için ufak çapta bir ddos saldırısı yaptım gece ve boşluğuma geldi yedek almamıştım. Sitede anında db baglantı kurulma hatası çıktı phpmyadminden onar dedim dbyi ancak error verdi ben de 3 gün önceki dbyi yükleyip 3 günde girdiğim 20 adet içeriği google cache ( iyiki yapmışlar bunu) sayesinde teker teker düzenledim sabaha kadar.
Aynı saldırıyı 3 tl aylık gideri olan fransa lokasyon ovh tarafından sağlanan bir firmadaki resellerimde bulunan siteme yaptım hatta daha fazlasını site yavaşlayacağına daha da hızlandı. Ancak o makinenin de serverload değerleri biraz fazla 1,5-2 arasında değişiyor sürekli. Bilmiyorum belki de resellerde normal orandır bu.
Özet olarak hitim şuan artışta anlık 20-30 hitte problem yaşamayacağım fransa ovh tarafından sağlanan reselleri olan arkadaşlar varsa server load değerleri ile pm atabilirler mi?
Site içi optimizasyonu kendim yaptım dediğim gibi gayet hızlı ancak tek eksiği basit bir ddosta bile veri kaybına neden oldu. Belki litespeed kurulu değil ondandır ancak şuan da onu kurcak kadar bir geliri yok, ayrıca site cloudflare ücretsiz plan yönlendirmesine tabidir.

Ek olarak:

Şu hatayı da istemiyorum. 3-5tl lik reseller aramıyorum ancak yeter ki litespeed ve fransa ovh altyapılı olsun (sırf 400gbit ddos koruması için), anlık rahat 20-30 hit kaldırsın yani günlük 3-5k hitte başımı ağrıtmasın
NOT: Saldırı ddos değil php saldırısıymış istek saldırısı bunu nasıl engellerim