Cloud sisteminin mimarisini kendi içinde karıştırmamak lazım.

Örneğin İstanbul merkezli A datacenterinde bir cloud sistemi kurabilirsiniz. Veya Bursa merkezli B datacenterinda da cloud sistemi kurabilirsiniz. Aynı şekilde farklı bir ülke Hollanda' da da herhangi bir datacenter içerisinde de cloud sistemi kurabilirsiniz. Her datacenter içerisinde kendine özgü gerçek Cloud kurulabilir. Fakat bu 3 farklı cloud sisteminin gerçek anlamda birebir senkronize olması durumunda kurduğunuz sistem intercloud olur. Dünyada intercloud sunucu / sanal sunucu sağlayan firma sayısı bir elin parmaklarını geçmez. Microsoft Azure, kısmi olarak amazon, beta olarak runabove (1000 kişiyle beta yapıyorlardı şimdiki durumunu bilmiyorum) yine beta olarak google iaas (sanırım artık intercloud mimarisi yok) ) örnek verilebilir.

Cloud sisteminde kesinti olması kabul edilebilir. Fakat intercloud (farklı ülkelerde birbirine bağlı cloudlar) sisteminde kesinti olması kabul edilemez.

Aynı şekilde içerik dağıtım ağının (cdn) gerçek manada içerik dağıtım ağı olması için birden fazla kıtada, birden fazla ülke de mimari oluşturması gerekmektedir. Bölgesel cdnler olabilir örnek Türkiye içi. Fakat karşı karşıya iki server koyupda bu cdn diyemezsiniz. Bölgesel olarak konuşursak cdn de mantık bellidir. Birinci öncelik uptimedır. Ancak a şehrinde elektrik gidince sistemde çöküyorsa bu cdn değildir. Aynı şekilde aynı ülkede elektrik gidince cdn yine çöküyorsa bu gerçek cdn değil bölgesel cdndir.