Sharkie adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Ben yaşamadım oğlum yaşasın diyenler yüzünden bu nesil ilerleyemiyor... Büyüklerine saygısı olmayan bir nesil olmasın hiç.. Bunun dışında genellemeye vurmamak gerekir. Bazı bölgelerde çok güzel nesiller geliyor. Ayrıca şunu da söylemek istiyorum. Bir öğretmen olarak ne yazık ki değersiz öğretmenler akademisi sistemindeyiz. Değerimiz aldığımız parayla orantılı artık, iki velinin şikayetiyle, bir videoyla aile saygısı almayan çocuğa kızdığınızda sorgusuz sualsiz görevden uzaklaştırma ve sonrasında kovulma... Bir dönem boyunca bir öğrencim var aile saygısından dolayı halen YAWW, HELE, ARADA GÜLMELER, saygısızca tavırları var. Uyarılar, kızmalar yetmiyor. Neden? Çünkü ailesinden öyle öğreniyor, ailesi de bunu itiraf ediyor zaten. Birde şuna çok kızıyorum. Çocuktur çocukluğunu yaşıyor... Kusura bakmayın biz de çocuktuk ama böyle değildik! Çocukluğunu yaşıyor diye dünyaya niçin geldiğini, insanlara karşı saygılı olması gerektiğini bilmeli ve anlamalı. Neyse, umarım ben yanılırım, ileride güzel bir nesil olur...

çocuğa kızdığınız için ceza almazsınız, döverseniz söverseniz ceza alırsınız. dövüyor sövüyorsanız o çocuktan daha sıkıntılı bir ruh halindesiniz demektir.

çocuk dünyya neden geldiğini bilmek zorunda değildir. ayrıca dünyaya neden gelindiği sorusunun yanıtı kişiye ve insana göre değişir.

sen çocuklen dayaktan korktuğun için itaat ediyordun bugün dayak azalınca itaat ermeyen çocukları suçlamak kolay. sonraki nesiller senin yaşadığın gibi yaşamak zorunda değil. benim babam okulda bir ton sopa yediyse bunun doğru olduğunu ve benim de soğa yemem gerektiğini iddia edemezsiniz.

sen 20-30-40 yaşında muhakeme gücü olan eğitmek için eğitim almış bir öpretmensin. karşında henüz karakteri benliği oturmamış çocuklar var. ve bu çocukların sana itaat etmesini istiyorsun. sen klasik eğitim sisteminde yetişmişsin ve modern eğitim sistemine geçmek istemiyorsun. çünkü işi kolayına geldiği şekilde yapmak istiyorsun.

aileler konusundaki şikayetlere katılıyorum. araba kullanmak için bile ehliyet lazım. allahın cahillerine çocuk yapma iözgürlüğü veriyor devlet. sonuçta bir sürü psikopat hırsoz terörist yetişiyor.

ancak öğretmenlerimiz de tembel. öğretmenlerimiz yeniliğe kapalı. öğretmenlerimiz daha az çalışarak aynı parayı almak istiyorlar. piaget insan zihnini 3 alana ayırır. bilişsel duyuşsal ve psikomotor işlemler olarak. zeka genelde bilişsel alanı, tutum tavır duyuşsal alanı el beden koordinasyonu psikomotor alanı simgeler. bu konuda yapılan tüm şikayetler çocukların duyuşsal alandaki eksikliklerini ifade ediyor. empati yeteneği az, değer verme konusunda sıkıntı yaşayan çocuklar var.

eski neslin duyuşsal alanı ile yeni neslin duyuşsal alanı eşleşmiyor. bizde insanlara sadece yaşlarından dolayı saygı göstermek gibi bir tutum vardı. yeni nesilde bu yok. yeni nesil sadece sevdiği yaşlı insanlara saygı duyuyor.

her nesil kendi yaşadığı çocukluğu idealize edip kendinden sonra gelen ve kendine benzemeyen nesiller hakkında benzer şikayetleri yapacak. iletişim teknolojileri o kadar hızlı gelişti ki sosyal ve kültürel değerler ve kuşak çatışması alanı daraldı. eskiden 40 yaşındaki babayla 15 yaşındaki oğlu bu çatışmayı yaşardı. şimdi konuya 23-24 yaşında gençler yazmış 15-15 yaşındaki ergenler eleştiriyor.

Sent from my iPhone using Tapatalk