Yapmayın arkadaşlar. 200-250 TL'lik yarışmalara katılmayın, 20 TL verip 1000 tane revize yaptıran adam için tasarım yapmayın...

Tamam biri gelecek öğrenci diyecek, milletin paraya ihtiyacı var diyecek. Paraya ihtiyacı var diye 1000TL'lik işi 100TL'ye düşürmek zorunda değil kimse. İşini adam akıllı yaparsın alırsın emeğinin karşılığını ve ihtiyacından fazlasını.

İşiyle ön plana çıkamayan adam fiyatı düşürüyor sonra vay efendim paramı vermedi, tasarımı beğenmedi. Arkadaşlar kurumsal kimliğini oluştururken böylesine eli sıkı davranan insanların kendi kimliğini az çok tahmin etmelisiniz zaten.

Daha bir ton söz var yazabileceğim ancak kimse okumaz burada. Tasarım bölümündeki bu emek/para konusunda en çok mücadele edenlerden birisiyim. Her gün bakarım tüm yeni konulara ve yakında bu işler 1-2 liraya yapılacak diye korkuyorum.

Moderatörlerden biri geçenlerde düzenleme yapılacağını söylemişti. Burası ucuzluk pazarı değil benim fikrimce. Yeni kurallar piyasa ve emek düşünülerek güncellenmeli. GMK'nın fiyat listesi incelenirse (bu senelerde çıkarmıyorlar sanırım) şu fiyatlar karşısında kahkaha atar insan. Çok ciddiyim fiyat belirleme konusunda her iki tarafı düşünerek yardımcı olabilirim.

Ayrıca konuda bahsi geçen kişiye özel mesaj vasıtasıyla durumu izah ettim. Haklı olduğumu belirtti. Anlayışlı bir kişiymiş, sağolsun.