Pardon hocam orayı kaçırmışım. 2 yıl olayı başlamış ama diğer prosedürleri iyi bilmemiz lazım
Bir emniyet mensubu aynı zamanda da çifte vatandaşlığa ( Tr ve Bg ) sahip biri olarak araba getirmeniz imkansıza yakın. Sırf kendim getirmek için üst düzey müdürlerle bile konuştum.
- Yabancı plakalı bir aracı Türkiye'ye sokmak için Türkiye dışında yerleşik olmanız gerekmektedir. ( Son 1 yıl içerisinde 6 aydan daha uzun bir süre Türkiye dışında yaşayan kişiler Türkiye dışında yerleşik olduğu belirtilmektedir. )
- Arabayı getirebilirseniz vekalet ile çevreniz kullanabilir diye bir şey mevcut değildir. Türkiye'de yerleşik olmayan tüm herkes sizin aracınızı kullanabilir babanız dahi getirse siz son 6 ayda Türkiye içerisinde olduğunuzdan aracı kullanamazsınız.
- Mavikorku arkadaşımızın dediği MA plaka olayı ise yabancı vatandaşlığı olup Türk kimliği olmayıp mavi kartlı olan kişilere verilmektedir. Bunun içinde aldığınız aracın özelliklerine göre banka hesabınızda teminat bedeli göstermelisiniz.
Hangi ülke olduğu önemli değil son 1 yılının 6 ayını Türkiye sınırları içerisinde geçirdiyseniz hiçbir şekilde araç getiremezsiniz. ( Facebook, instagram veya diğer sosyal medya hesabından Gürcistan, Bulgaristan veya başka ülkelerden araba getirenlere '' Gümrük müdürlüğü ile görüştüm araç getirmek için Türkiye dışında yerleşik hayatınız olması gerektiğini ve bu da son 1 yıl içerisinde 6 ay ve daha fazla Türkiye dışında kalan kişiler Türkiye dışında yerleşik hayata sahip olurlar diye belirttiler. Siz Gürcistanda nasıl bir işlem yaparak beni Gürcistan içerisinde yerleşik göstericeksiniz '' Diye sorun açıklamasını bende bekliyorum. 3 sayfaya sordum anında engeli yedim