numanturle adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
domain1.com ve domain2.com www ip adresleri 1.1.1.1 mi ?
evet hocam. İki site için nameserver oluşturup bu ip ye yönlendirdim.

CliaWeb adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Merhabalar,

VDS de kurulu paneliniz nedir? cPanel, Plesk, DirectAdmin?

Belirttiğiniz şekilde özel name server adresleri oluşturabilirsiniz elbette ancak ipye tıkladığınızda 1 site açılıyor ise o ip adresi o site için atanmış ve paylaşımlı değil demektir. Web panelinizden o ip yi paylaşımlı hale getirerek hem özel name serverlar için hemde ip ye tıklayınca site açılmaması için (shared) kullanabilirsiniz.

Veya tam tersi 4 siteniz var ve 4 ip niz varsa her ip yi bir siteye dedike (özel ip) olarak tanımlayabilirsiniz.

Tüm bunlar hariç olarak ise diğer opsiyon; dilediğiniz ip yi dilediğiniz siteye atayabilir, dilediğiniz ip yi ise paylaşımlı olarak atayabilirsiniz.

Saygılarımızla ...
Evet cpanel var hocam. Hepsi root kulanıcısında. Mesela bir ipde 4 site var. O zaman o ipyi o 4 kullanıcı için paylaşımlı yaparsam o ip ye tıklanınca tek bir siteye yollayamayacak değil mi?

Bu arada Reseller Center'da Manage Reseller’s Shared IP'de ayar yapamıyorum. Çünkü hepsi root kullanıcısında. Reseller mı yapmam lazım o zaman bunları?

fRtkmR adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Yeni ip verdiğiniz domainlere eğer farklı nameserver eklenecekse bunu öncelikde domain kontrol panelinden altnameserver ekleyerek güncelleyiniz daha sonra whm panelinizden bu domain için reseller hesabı oluşturup nameserverlarınızı reseller açtığınızın domain adınada eklemeniz gerekir aksi durumda host olarak ayrı nameserverları kullandıramazsınız

saygılar
Umarım yanlış anlamadım. 15 domainim var hepsi için nameserver oluşturdum. 4 ü işte aynı ipde.