Senelerdir internetle iç içeyim. Bir sürü konuda e-ticaretim oldu. Bunun içinde ciddi meblağlar da, ufak tefek işler de yaptım. Son dönemlerde farkettiğim şey, özellikle site satışlarında insanların algısınnda giderek artan bir gerileme mevcut.
Yatırım amaçlı açtığım bir sitem var eğitim kategorisinde. Buna ücretli bir tema aldım. Bir bot eklentisi kurdum ve düzenledim. Üstüne de kendim özel girdiğim birçok haberle açılış yaptım.
Site açılışı ehliyet sınav dönemine denk geldiği için günlük 3-5 TL arası kazanmaya başladım. 2 K da ziyaretçiye kadar çıktı.
Ardından İstanbul dışına 1 hafta gitmem gerekti. Emanet edecek biri olmadığı için haliyle hit de gelir de düştü. Kafamdaki plan aylık 100 TL yapıp satmak ve gelen paranın üzerine koyup News site almaktı.
Ardından sabit bir iş teklifi aldım ve 1 ayda 50 TL bırakan, ücretli teması olan, domaini gayet sağlam ve kendi ziyaretçisi oluşmaya başlamış şekilde siteyi cüzi bir rakama satışa koydum. Amaç da satıcı mantığıyla değil de ihtiyacı olan ya da o kategoriye girmeyi düşünen birine de faydam dokunsun diye yaptığım 1 aylık yatırımla beraber foruma ekledim.
Asıl mevzu ben ya da site vs. değil. İnsanların tuhaflıkları.
Başka arkadaşların da aynı dertten muzdarip olduğunu düşünerek birkaç şey yazmak istedim.
1- Her satışta zaten bir şablon var ve neredeyse her satışta insanlar aynı şeyleri mesaj mesaj yazmamak için konularına açıklamaları da istatistikleri de paylaşıyorlar. Alıcı adayı konuyu okumaya bile tenezzül etmeden ayrıntılı pm istiyorum diye mesaj atıyor. Konuda var diyorsun bu sefer ego yapıp sana ters ters cevaplar veriyor ki, insanlar her anı birbirini tutmuyor. Sinirle birşey söylesen o kişi yüzüne bu defa şikayetle banlanıyorsun.
LÜTFEN KONUSUNA DİKKAT GÖSTEREN İNSANLARIN MESAJLARINA DA SAYGI GÖSTERİP SİZ DE DİKKATLE OKUYUN.
2- Yeni açılan site kategorisine 30-40 günlük siteyi ekliyorsun. Adam sana sadecde geçen ayın istatistikleri mi var diyor :S Bu şablonu ben koymadım ve madem uymak zorundayım ve açılış tarihini yazıyorsam, üstelik bu da şablonun en tepesinde bir alandaya, konunun tam neresinden okumaya başlıyor bu arkadaşlar merak ediyorum.
3- Haber kategorili sitelerde bot kullanımı yaygın malum. Sitede içeriklerin gündem kısmı bot, gerisi özgünleştirilmiş haber ve özel tamamen özgün haberler diye belirtiyorsun.
Gelen Soru: İçeriklerin tamamı özgün mü?
Şimdi bu insana ne diyeceksin?
4- Mesaj atan bazı arkadaşların kendi satış konuları da mevcut ve sizin sitenizi inceledikten sonra şöyle dönüyorlar; site bana gelmez. kopya içerik ya da telif sıkıntısı olursa uğraşmak istemiyorum.
Aynı kişinin sattığı site başlığına giriyorsun, botlu haber sitesi.
E kardeşim, senin haber sitende bot varken bu haberleri bot kendisi mi yazıyor? Kopya ya da telif ende işlemiyor mu?
Yüksek gelir getiren sitelerin tamamı belli bir deneyim ve birikimle o noktaya geliyor. Burada sitenin adresini öğrenince ya da kategoriyi öğrenip aynısını açınca sen de onu kazanacaksın anlamına gelmiyor.
Sitenin sunucusunda barınan diğer sitelerden tut da; domainin geçmişine, site içi - dışı ayarlara, sosyal medya hesaplarına, kullandığın etikete göre bile gelir değişiyor. Yani 100 tane mesaj geliyorsa bunun 60-70'inin sırf meraktan olması ya da ben de kazanabilir miyim derdinde olması bu sonucu getirmiyor.
Burada herkes bir gün alıcıysa, öbür gün satıcı. Kendinize yapıldığında hoşunuza gitmeyecek şeyi başkasına yapmayın!
Burada mevzu sadece benim açtığım bir site satışı ya da bana gelen mesajlar değil. Sadece bu platformla da alakalı değil. Diğerlerinde de aynı durum mevcut.
Bana katılan arkadaşlar adına da lütfen alışveriş yaparken, alacağınız her ne olursa olsun konuları dikkatli okuyun. Bütçeniz dışı alamayacağınız sitelere sırf meraktan mesaj atmayın. Kategori öğrenirim ben de kazanırım kafasıyla da lütfen mesaj atmayın.
Şurada herkes helal yoldan emeğiyle bir şeyler satıyor. İş pazarlığa gelince sünnet aklınıza geliyorsa, aynı din iman meselesini ticaretinizin tamamında da sürdürün.
Herkese Allah daha çok versin. Herkes nasibini yer. Benden alıp sana vermiyor Allah. Kazanacaksak hep beraber kazanalım ki ticaret de sürsün. Bu da karşılıklı anlayıştan geçiyor.
Burası en faal e-ticaret platformu. Yeni mesajları güncellediğinizde bir anda en tepedeki mesaj bir sonraki sayfaya çoktan gitmiş oluyor. Satışınızın güncel kalması için de site adresinizi konuya yorum atana paylaşırım diye belirtiyorsunuz. Adam sırf egosundan ya da sitedeki üyelik geçmişini baz alıp sana özelden mesaj atıp adres istiyor. Konu altına yazanlara atılacağı bilgisini verdiğin halde mesajda yineliyorsun. Mesaja yazmazsak alamıyor muyuz yani diyor. Yani tut tut tut nereye kadar? Engellemek de çözüm değil.
Mutlaka alıcı olduğumuz zamanlarda da satış başlığı açan kişilerin de benzer talepleri ve sitelerini olduğundan daha tepede görme durumları da alıcı adayını bunaltıyordur ama ortadaki sorun konu hakkında fikri olmayıp sadece nakdi olan çok insanın boş boş dolanması.
Adsense adresim yok, bu siteyle adsense alır mıyım, ne kadar içerik girersem ne kazanırım, acaba yapabilir miyim, satıştan sonra da destek olmaya devam eder misiniz.. Arkadaş site dediğin zaten üç kuruş birşey. Kız vermiyoruz. Nereden bileyim ben sen Adsense alır mısın, naparsan ne kazanırsın, neyi becerip neyi beceremezsin...
Çok canım sıkıldığı için uzun uzun yazmak durumunda kaldım. Sonuna dek okuyan varsa zamanını boşa harcadığını hissettirdiysem hakkını helal etsin.
Lütfen son defa ister satıcıyken yarın sizin de alıcı olacağınızı, alıcıyken de yine yarın sizin de satıcı pozisyonunda bulunacağınızı unutmadan iş yapın. Şu an insanların en değerli şeyi vakitleri. Sünnet, farz sadece pazarlık yaparken rakamı düşürmek için aklınıza gelmesin.
Herkese bol kazançlar. İyi forumlar.