Arkadaşlar merhaba, r10'da yeniyim ve yardımlarınızı bekliyorum.
Haber sitemde tekrarlanan Url hatası alıyorum. Yanlış yazılan bir url yazınca doğru içerik çıkıyor ancak url hatalı olduğu için google tekrarlanan url uyarısı yapıyor.
Örnek olarak:
Orjinal link:
orjinal link-
link 2
İşte yukarıdaki bu 2 url sonundaki h2301.html aynı olduğu için aynı sayfa açılıyor ancak url değişmiyor. Yanlış yazılan bir url'yi otomatik olarak doğru url'ye nasıl yönlendirme yapabilirim. uzun zamandır işin içinden çıkamadım. Çoğu haber sitesinde örneği var yanlış yazınca doğruya yönlendiriyor. Şimdiden teşekkürler.
Sisteminizde sanırım sadece haber idsine göre işlem yapılıyor örnek verdiğiniz linkte haber id si 2301 ve urldeki değer ne olursa olsun id belli olduğu için çekip getiriyor.
Eğer php bilginiz varsa Yöntem olarak şu şekilde yol izlemeniz gerekiyor:
Öncelikle $_SERVER['REQUEST_URI'] ile adres satırını alıp sonra ilgili haberidsinden haberi çekip link yapısı haberin link yapısı ile aynımı diye kontrol ettireceksiniz. Eğer aynı değilse yönlendirme yapacaksınız. Aşağıda temsili olarak örnek kod var. Ama tam yapınızı scripti incelemeden bilemeyiz.
Eğer php bilginiz yoksa scripti yapan yazılımcıyla iletişime geçerek yaptırabilrisiniz.
Örnek Kod:
$gercek_url = '/mersin/mersin-altin-palmiye-odulleri-sahiplerini-buldu-h2301.html';
if ($_SERVER['REQUEST_URI'] != $url)
{
header("HTTP/1.1 301 Moved Permanently");
header("Location: $gercek_url");
exit;
}Bu örnekteki gercek_url değişkenini gelen haber id değerine göre otomatik ürettirmelisiniz.