Aynı durumdayım işin açıkçası işten de ayrıldım. Cebimde biraz sermayem vardı internet yatırımı yapalım derken o parayı da batırdık üstüne üstün bide 15 k civarı borç yaptım. Yaklaşık 3 aydır bu şekilde sallantıdayım. Açıkçası son demlerimdeyim ama hiç bilmiyorum üstad. Borç filan etki ediyor bu motivasyon olaylarına. Benim önerim ki yaklaşık 10 15 gündür bil fiil arabamla eş dost akraba kanka geziyorum işte çaktırmadan akıl soruyorum. İşler güçler yolunda ama bi kafada hoşluk var toplayamıyorum. Yani olan durum benim kontrolümde değil kendiliğinden oluşan bir şey nasıl toplarım en azından gidişat hakkında biraz kontrolüm olsun filan diye söylüyorum. Açıkçası en çok duyduğum şey kafanda işleri sıralandır. Önem sırasına göre mesela benim düşündüğüm şey şu;
Birinci sırada olan borç yapılandırılması bu parayı mümkün değil bir anda ödeyemem. Asgari tutarlarda ödeme yapıp cebimde kalan parayla parayı çevirebileceğim işler yapmak. Reel olarak işporta düşünebiliriz senin iş yerin varmış aslında cep telefonu ürünlerinin yanında bilgisayar teknik destek vb yapabilirsin.
Diğer kategori ev kirası, faturalar, sunucu ödemesi filan cebimdeki parayla bunların bir kaç aylık parasını tutmaya çalışıyorum mesela telefon faturası 30 lira geliyor 2 aylık at bi köşeye adsl 70 tl 2 aylık 140 bunu da attık ev kirası sağolsn ev sahibi idare ediyor ama bir an evvel ona da opsiyonel bütçe ayırmam gerekiyor.
Bunlar zaruri giderlerim kalan parayla işporta bi iş düşünüyorum.
İnternet işleri içinse tek bir proje belirleyip 60 günlük bir çalışma planı hazılıyorum. Bu konu önemli acele ettiğin zaman Google'da ciddi anlamda kaybediyorsun üstad. Bak hangi sektördesin bilmiyorum ama siteleri incele yeni çıkan sitelerin en yenisi bile hiç yoksa 1 aylık çalışmanın ürünüdür ( Sosyal medya ağırlıklı çalışan projeler hariç tabii )
Bunun dışında ödemen olsun yapacağın işler olsun bir plan dahilinde olursa kafan çok dağılmaz yaptığın işe rahatça odaklanabilirsin. Ha birde kendim için söylüyorum varsa öyle bi huyun sende üstüne alın

Sorumluluk duygusunu bi güncelle üstad mesela dükkanın var. Adam geldi dükkan darmadağın şimdi ticareti aldım sattım muhabbeti bi kenara koy benim düşüncemde her müşteri aslında bir misafirdir. Gelen misafiri iyi ağırlamak için temiz bir mekan lazım. Şimdi konu ordan buraya burdan şuraya dolanıp gidecek topluyorum. Düzenli ve derli toplu olan mekan her zaman kişide sağlıklı düşünce etkisi yaratmıştır yaratır da.
Biraz benden anlattım biraz duyduklarımdan ekledim genel olarak söylediklerimin çoğunluğu kendini iyi hissetmen için kendi kişisel tecrübelerim. Son not olarak iş güç stresi dert edip sakın ola rahatlatıcı etkisi olan haplardan ( az etkili antidepresan haplar ) sakın kullanma ben o hatayı bi yaptım daha toplayamadık