Merhaba arkadaşlar, deneme amaçlı bir siteme teknoloji alanında 357 (başlık ile beraber 363) kelimelik özgün bir makale yazdım, son çıkan bir telefonun incelemesi tarzında bir makaleydi. Sonrasında, biraz farklı bir yol deneyip, aşağıdaki adımları takip ettim. Tamamen uydurma olarak geliştirdiğim bu yöntem sayesinde, gerçekten makalem, o telefon markasının en çok aranan kelimelerinde 1. sıraya oturdu. Yaptıklarım ise sırasıyla şu şekilde.
1. Adım: Makaleme, iki adet görsel ekledim. Görseller de makalem gibi özgündü.
2. Adım: Makalemim sosyal ağlarda reklamını yaptım.
3. Adım: Makalemde en çok kullandığım kelimeleri çıkardım. Bu kelimeler: ve, bir, veya, gibi, sürüm şeklindeydi.
4. Adım: Bu kelimelerin her birisine bir adet tanıtım yazısı aldım. Mesela, link çöplüğü olmayan bir siteden, "ve" kelimesine tanıtım yazısı aldım, sonrasında, bir başka siteden "bir" kelimesine tanıtım yazısı aldım. Bu şekilde en çok kullanılan ilk 5 kelimeye tanıtım yazısı aldım.
5. Adım: Tanıtım yazısı aldığım tüm sitelerdeki, tanıtım yazısı makalelerimin, sosyal ağlarda reklamını yaptım.
Arkadaşlar ben SEO'dan falan anlamam gerçekten. Tabiri caizse, kafadan deneme olarak bu şekilde bir çalışma yaptım. Ancak şuan Türkiye'nin en büyük teknohaber sitesinin bile üstünde çıkıyorum bu makalemde. Yani, sormak istediğim aslında şu, benim uydurmasyon şekilde yaptığım bu çalışmamın, mantıklı bir açıklaması var mı? Yoksa tamamen şansa tutmuş bir çalışma mı? (Şunu da belirteyim, Son bir aydır siteme sadece bu makaleden günlük 100 hit çekiyordum. Konu popülerliğini yitirmesine karşı son bir haftadır günlük 80 kadar hit çekiyorum sadece bu makaleden.)
Sadece böyle bir çalışma var mı? Yani benim kafadan uydurmasyon yaptığım bu çalışmanın mantıklı bir dayanağı bulunuyor mu? Bunu bilmek istiyorum, eğer dayanıyorsa, bundan sonraki tüm yazılarıma bu çalışmayı yapmak istiyorum. Önceleri de tanıtım yazıları alırdım, ancak hep anahtar kelimelerde gerilerdim. İlk defa kendi kendime yaptığım bir çalışmanın faydasını gördüm.