Bir siteden 350bin veri çekip , kendi sitemize ekleyip her gün veya 2-3 günde bir güncelleme yapmaya çalışıyoruz,

Bunu php ile yazdığımda timeout alıyor veya çok yavaş çekiyorum.Bu sorunları yaşamamak için c# ile veri çekip kendi pc imde mssql veritabanına kaydediyorum. Daha sonra bunu php ye üç yöntemle gönderiyorum.

Yöntem 1: MSSQL den tek tek veri çekip PHP ye get form ile gönderiyorum
Yöntem 2: MSSQL den tek tek veri çekip insert scripti generate ediyorum.Bunuda json ile gönderiyorum.
Yöntem 3: MSSQL den veri çekip 5bin li veriler şeklinde JSON ile gönderiyorum.

Karşılaştığım sorunlar, c# da kendi pc im üzerindeki mssql veritabanında 350bin veriyi select ile alırken çok yavaş çalışıyor, en az 1-2 saat sürüyor belki daha da fazla. Bunun haricinde JSON ile gönderdiğimde timeout bol bol alıyorum.Insert scripti oluşturup .sql dosyası generate ettiğimde dosya boyutu çok büyük oluyor.

Yukarda yazdıklarımı hep deneme yanılma yoluyla bulmaya çalıştım ve çalışmaya devam ediyorum. Bu konuda tecrübeli olan arkadaşlardan destek almak istiyorum. Lokalime phpmyadmin kurup orada işlem yapmayı düşündüm daha hızlı olabilir belki diye ama bilemiyorum sonucu, Sizce nasıl bir yöntem kullanmalıyım _?