Selamlar..
İki sorum olacak:
1- Url kısmına yazın demişsiniz. Photoshop Info sayfasında "Copyright Info URL" satırına satırına sitenin urlsini yazıp kaydettim. Sonra klasörde resme sağ tıklayıp özellikler diyerek kontrol ettim fakat url bilgisi görünmedi. Photoshop'a geri dönüp bu sefer "Copyright Notice" satırına adresi yazdım. Resim özelliklerinde "telif hakkı" bölümünde adres göründü. Bu işin doğrusu nedir? Yani "copyright notice" kısmına yazmam mı gerekir? Yok öteki yere yazmam gerekiyorsa resim özelliklerinde neden görünmüyor?
2- Bu bilgileri photoshop'ta yazmam şart mı? Klasör içerisindeki resme sağ tıklayıp özelliklere (ayrıntı sekmesindeki bölüme) girip oradan yazsam da aynı işlevi görür mü? Bu, Photoshop'ta yapmaktan daha kolay ve hızlı bir işlem olacaktır.
Ben hep photoshop üzerinden çalıştığım için 2. dediğini hiç denemedim. Yapıp test etmek gerekli. 1.cide URL kısmına yazılacak tabiki. Doğru yapmışsın ama neden olmadı bilemedim bakmak lazım. Bilo'nunda dediği gibi bunu anlattığı bir kısım var. Birde orayı incele istersen.