khA adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Ciddi bir güncelleme konusunda Google henüz resmi bir açıklama yapmadı.

Ciddi bir güncelleme olsa, Google bu kadar spam yapan "resmi, büyük" siteyi es geçmez diye tahmin ediyorum.

Konuyu açan arkadaş, kaynak belirtirse çok makbule geçecektir.
Kaynak belirtmek mümkün değil zaten olsa, güncelleme duyurulur.
Lakin son 6 günde ciddi gözlemler yaparak ve dalgalanmanın nedenlerini araştırarak geçirdim. Penguin'e kafayı son dönemlerde takmış durumdayım çünki yıl başı sonrası olacağı kesindi.

John Mullerin açıklaması

John Mueller’in yorumu şu şekilde:

Ben herhangi bir tarih vaat etmek istemiyorum. Ama işler sırasıyla olduğundan umutlu olurdum.

Bu yıl yıl sonuna denk geldiği için, Ocak ayının yeterince iyi olup olmadığı konusunda çok emin değilim, ama gerçekten bu konuda herhangi bir söz vermek istemiyorum.

https://www.youtube.com/watch?time_c...&v=ZgTwc8tnW0s

Tüm güncellemelere bakalım:
Penguin 3.3 5 Aralık 2014 , Penguin 3.4 6 Aralık'ta, bu yıl içinde aralıkta olacaktı lakin noelden dolayı olmadı, benim gibi yurt dışındaki bir çok seo uzmanıda bekledi lakin neolden dolayı aksadı. John mullerde bir açıklama yaptı.

Gary Illyes’in bitmemiş bir algoritmayı çalıştıramayız sözleri.

İsim vermek istemiyorum ama dünyanın en iyi seo platformları ocak veya mart ayında olacağını tahmin eden yazıları çok kez yayınladılar.
Bu varsayımlardan yola çıkıncada, penguin ile alakalı olması çok muhtemel geliyor. Bir tahmin yürütüyorum sadece kesinliği bulunmamaktadır. Fantom olduğuna göre geriye sadece penguin kalıyor. Bu teorim bugünlerde tutmasa dahi en geç mart ayında kadar olacak zaten.