iyi adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Herkes birşeyi yanlış yorumluyor. Amerika'da gerekleşen algoritma Türkiye'ye geç geliyor. Yabancı siteleri olanlar için birşey demiyorum ama Türkiye'de şu an normal olan dalgalanmalar gerçekleşiyor yani herhangi bir güncelleme update konusu söz konusu değil. Zaten yabancı forumlarda da konuşulan şey bu konuda. Avrupa'da dahi çok büyük bir dalgalanma söz konusu değil.
Tam tersini düşünüyorum, penguin 4.0 yıl başı öncesi olacaktı biliyorsunuzdur. Tüm siteler haber yaptı. Sonradan Gary bir açıklama yaptı, oturmamış algoritmayı deneyemeyiz dedi. John muller de bunun ile ilgili bir haber yayınladı, test yılbaşı sonrası gerçekleşebilir diye, noel bitti ve ilk dalgalanma görüldü, her dalgalanma ardından mutlaka bir güncelleme çıkar, google her dalgalanmada bir algoritma testi yapar. Ve bir çoğunu duyurmaz. John Muller bunun için google yıl içerisinde sayısız denemeler yapar diye belirtmiştir.

Şuanki dalgalanma, kesinlikle bir algoritma denemesi. Bu arada fikirlerinizi her zaman önemsediğimi bilmenizi isterim. Bu konu hakkında da sosyal medya hesaplarından bir çok çalışana ulaşmaya çalıştım. Evet bende tam net birşeyler söyleyemem ama, şuan bu sinyallerin penguin e bağlı olduğunu tahmin ediyorum. Bilirsiniz işimiz iyi tahminler yapmayı gerektiren bir sektördür. Amatör bir takipçi değilim yani, birazdaha zorlasam nüfusuma alacak kadar ahbap oldum çalışanlarla Ama henüz hiç bir net haber yok.

Kain değilim ama penguin ile alakalı olduğunu tahmin edebiliyorum. Google asla bir algoritmayı denemeden yayınlayamaz ve sayısız testler yaparlar. Buda o testlerden biri sadece.