Tüm ekipmanlarım var özel mikrofon vs kamera filan
Özgün ne çekebilirim diye düşünüyorum kategori bulamadım
O kadar çok çeşit ve imkan var ki. Ama tabi yatkın olduğun kategoriye yönelmen avantajına olur. Diğer kanalllara (rakiplerine) fark yaratabilirsen, daha başarılı bir Youtuber olursun. Neler yapabilirsin mesela?
Oyun oynama videoları yükleyebilirsin, Kullanabildiğin programları öğretmeye yönelik videolar çekebilirsin (bunu ben kanalımda yapmaya başladım mesela, çünkü yatkın olduğum bir kategori), Facebook, Twitter ve Youtube'da bilinmeyen şeyleri, püf noktaları, vs. gibi bilgileri anlatan videolar koyabilirsin. Ruhi Çenet gibi ilginç olayları veya tuhaf ölümleri vs. anlatan videolar üretip paylaşabilirsin. Daha o kadar çok şey var ki. Sahaba kadar yazsam bitmez. O yüzden sana tavsiyem çok izlenen Youtuberler neler yapıyor? Neler paylaşıyor? Bir kaç kişiyi takip et ve kendine bir kategori seçip bir başlangıç yap.
Ben mesela After Effects, Photoshop ve Illustrator programlarını öğrenmeye yönelik videolar hazırlıyorum ve kanalıma yüklüyorum. 30-40 video yükledikten sonra aşağı yukarı kanalın hareketlenmeye başlar.