Evet biraz anlaşılması zor anlattığım doğru ancak konu da biraz öyle.
Etiket sayfasının yükselmesine bende çok şaşırdım. Site bir film sitesi değil ancak bir film sitesi üzerinden örnek vereceğim.
Örneğin;
Etiket sayfası: poyraz karayel kanald (bu etiket)
Arama sonuçları:
Poyraz karayel yeni bölüm
Poyraz karayel son bölüm
Poyraz karayel izle
gibi sonuçlarda bu etiket sayfam çıkıyor. Normal konularımda aramalarda var ancak etiket sayfası onlardan bir tık yukarıda.
Şimdi sorum şudur;
Googlede "Poyraz karayel yeni bölüm" diye arama yapıldığında etiket sayfasının açıklamasında eskiden girdiğim bir yazının başlığında bu anahtar kelime olduğu için sıralamada çıkıyor. Benim bu girdiğim yazı 2. sayfaya geçince etiket sayfasında "Poyraz karayel yeni bölüm" anahtar kelimesi kalmayacak böyle olunca ben bu aramada düşer miyim sizce?
Umarım bu sefer anlatabilmişimdir.
doğru anladıysam eğer evet düşme ihtimaliniz var demektir ama ben yerinizde olsam bunu düşüneceğime neden ana konuma ziyaretçi gelmiyorda etiket sayfasına geliyor, etiket sayfası neden ana konudan daha değerli görünüyor, sitemde bir sorun mu var, bu sorunu düzeltmek için ne yapmam gerekir? bunlarla ilgilenirdim.
çünkü siteler için etiketlerden ziyaretçi çekme dönemi eskide kaldı. herkes spam amacıyla etiketleri kullandığı için. sizde google anakonuya değer veremeyip etiketten size ziyaretçi yolluyorsa bir sorununuz var demektir.