DieAnotherDay adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Youtube o kadar da sütten çıkmış ak kaşık değil. Haksız yere kanal kapattığı çok arkadaşım var. Adamların sadece evde çektikleri kendi videolarından oluşan kanalları bile kapandı ve hayatlarında hiç spam yapmamış olan da var.
Bence Youtube "sütten çıkmış ak kaşık". Kurallara dört dörtlük uyuyor. Kurallara harfiyen uymayanların kanalları da kapatılıyor. Bana haksız yere kapatılan bir kanal gösterirsen beraber inceleyelim. Kanalın kapatma nedeni mutlaka vardır. Haklı bir neden yani. Biz olaya tek taraflı bakarsak Youtube haksızlık yapmış gibi algılarız tabi durumu. Ülke'de korsan yazılım kullanmak veya albüm dinlemek o kadar normalleşti ki. Adama mesela diyorsun ki "neden korsan kullanıyorsun?" Adam öyle bi cevap veriyor ki, sanki haklı durumda. "Napim ya herkes kullanıyor, bende kullanırım" diyor. Mantık bu. Bu mantık youtube'da da var. Hemde sürüsüyle var O yüzden kapatılan bir sürü kanal var. Ve ben büyük konuşuyorum, haksız yere kapatılan kanal yoktur. (Haksız yere kapatılan kanalları da gördüm ben bu arada, ancak bir kaç gün sonra tekrar geri açıldı. Neden? Çünkü Youtube haksızlığa göz yummaz)