Öncelikli olarak değerli yorumlarınız için teşekkür ederim.

Siteye girmiş olduğum 1700 içeriğin konusu, magazin, spor, siyaset ve 3. sayfa haberleri olsaydı belki site bugün çok daha farklı bir yerde olurdu.

Yukarıda belirtmiş olduğum 4 kategoriyi özellikle ben sitede istemedim.

Salt haber sitesi ile para kazanılmayacağını (adsense ile) biliyorum. Bunun için B ve C Planlarım var...

Şuan en büyük sıkıntım para ve zaman...

Sitenin facebook, twitter ve google+ hesapları var. Siteye girdiğim tüm haberleri bu sosyal ağ sitelerinde de yayınlıyorum. Lakın bu hesaplara takipçi çekmek için hiç bir çalışmada bulunmadım.

Anlayacağınız organik büyüme yolunu seçmiş durumdayım..

Sitenin Alexa durumu iyi gidiyor. Tabi bu ne kadar önemli o konuda bir fikrim yok?

--R10.NET; Flood Engellendi -->-> Yeni yazılan mesaj 03:07:37 -->-> Daha önceki mesaj 02:48:59 --

UBIH adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
09:00 - 19:00 arası içerik girmişsin. Toplam 1700 haber eklemişsin. Ziyaretçi ortalaman 70 civarı.
Hayatında emin ol 1700 haberi girdiğin süre kayıptan başka birşey değil.

Bir Niche site açsan ya da 1700 haberi, haber sitesi yerine atıyorum Sigortacılık hakkında yazsan, şimdi burada Adsense geliriyle gerçek bir başarı hikayen olabilirdi.

Haberin geldiği kaynağın sağlam olup olmaması mühim değil. Sen başlık ve birkaç yerde oynama yaptın diye o içerik spam olmuyor anlamına gelmiyor. Türkiye'de bu lafı ilk kim ortaya attı bilmiyorum ama insanlar zannediyor ki yazıda birkaç yer değiştirince hem spamdan hem teliften kurtuluyorsun.
Bir haberin altına pasif link eklediğin zaman bile telif işletilir.

Gelen 30-40 haberi değiştirmeye harcadığın sürede, günde 10 haberi 150 kelimeden kendin yazsan ilerleyen aylarda zaten sitenin otoritesi artar, bir süre de içerikleri zamanlayıp gece-gündüz girecek şekilde düzenleyip 20-30'a çıkartsan News'e bile kaydolabilirdin.

Sonuç olarak 1700 içerik ve 2 aya ortalama 70 ziyaretçi başarı değil, vakit öldürmektir maalesef. Adsense'ten gelecek 0,50 KR - 1 TL için sosyal hayatına daha fazla vakit ayırabilecekken bilgisayar başında zaman öldürmeye değmez.
Siteye eklediğim haberlerin spama düşme olasılığı kabul edilebilir. Yazıda da belirttiğim gibi bana gelen haberlerinin tümü başka haber sitelerine de gidiyor ve o sitelerde de yayınlanıyor.

Haberlerin içeriğini değiştirme durumu da zaten bununla ilgili... Malumunuz X bir haber ajansıdan çıkan haber, o ajansla çalışan tüm sitelerde aynı başlıkla yayınlanıyor.

Telif ile ilgili bir sıkıntı yaşayacağımı sanmıyorum. Çünkü haberlerin tümü bir havuz aracılığıyla 1. elden geliyor.

6 Ay önce yola çıktığımda şuan bildiklerimin %10'u dahi bilmiyordum. Her gün yeni bir şeyler öğrendim öğrenmeye de devam ediyorum.