SinemBilisim adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Ufak bir göz gezdirdim , bilinmeyen pek bir şey yok gibi.

Güvenilir , tanınmış siteden backlink almak daha değerli.
Backlink sayfası indexlenmiyorsa bir değeri yok.
Aynı ip'den gelen backlinklerin bir önemi yok.
Farklı serverlardan gelen backlinklerin önemi var ama bunun pahalı bir çözüm olacağını öne sürüyor ki - artık - böyle olmadığını hepimiz biliyoruz.

Burada backlinkin ne kadar önemli olduğu vurgulanıyor. Yüksek PR sahibi olan bir siteden link alındığında önemsiz bir site bile önemli bir siteye dönüşür diyor. Arama motorlarının burada bir açığı var ama bu işlem çok para tutacağı için kontrol altında diye devam ediyor.

Sanırım bunlar 1999 yılında Standford üniversitesi öğrencilerine ders olarak gösteriliyordu. Buraya full dökümanı yükledim ;

http://www.mediafire.com/view/z8yuy6...80/1999-66.pdf

1999 senesinde bile bunları işlemiş adamlar , şu an kim bilir ne bilgiler dönüyordur... Bizim üniversitelerimiz ne durumda acaba
Hocam 1 sistem hangi temeller üzerine kurulduysa yine mantık o temel üstünde gider, o yüzden ben bu verilerin çok değerli olduğunu düşünüyorum. Örneğin programlama dili geliştiğinde hepsi 1 taban üzerinden gelişir ama hiçbir zaman o taban yok olmaz. Kırıntısı bile olsa kalır.

Benim gördüğüm bazı noktalar ise aslında şimdiki backlink alımları Google'ın nasıl link alındığını tesbit ettiği yerler. Örneğin orada demişki 1 internet sitesi birden fazla internet sitesinden backlink alabilir ama tüm internet sitelerinden tüm sayfaları kapsayacak şekilde backlink alması onun manipüle amaçlı ücretli alındığını gösterir gibi.

Tüm sunum linki için ise teşekkür ederim. İlk mesaja ekliyorum.