Bir sağlıkçı olarak söylüyorum, hani sen de dedin acil ve ilk yardım bölümü 70 75 ile atanıyor 2 yıllık bölüm. Özel ile devlet okulunun hiçbir farkı yok. Ben att mezunu oluyorum bu sene senin gibi üniversite benim sınavsız geçiş hakkım var 2 yıllık paramedik bölümüne geçiş yapıp senin dediğin gibi 70 75 ile atanabilirim. Buradaki püf noktaları söyleyeyim.
2 yılda önünde binlerce kişi paramedik mezunu olacak çünkü herkes paramedik tercih etmiş. Düz lise mezunu adam paramedikliğe geçiyor ve buda öğrenci sayısını artırıyor.
Atama puanı düşük olduğundan çok atama oluyor, 2 yıl içerisinde ne olur ne biter bilinmiyor.
4 yıllık olan bölümü açıldı ve artık oradan atama yapılması planlanıyor.
KPSS den istersen 100 al, öncelikle işi sevmen, bilmen ve hakimiyeti sağlaman gerekir.
Fiziksel yapı, zeka ve becerine göre seni umke afat gibi yerlere alabilirler ekstra lisans tamamlarsın. Sonrasında maaşın artar fakat arka arkaya nöbetler tutarsın, doğuya çıkar görevin can riskin olur ki şu sıralarda çok kötü.
Şöyle söyleyeyim, sağlık meslek çıkışlı değilsen acil ve ilk yardım bölümü pekte doğru bir seçim olmaz.