Backlink işlemi yaptırdıktan sonra rapor istemiyor musunuz ücret verdiğiniz kişiden? Backlink kontrolü yaparak da hangi sitelerde linkiniz olduğunu öğrenmek zor değil.
Ben şahsen hakim olsam Hacklink yapana da, bunu kontrol etmeyen alıcıya da ceza verirdim.
Para verdim ama nereye link eklemiş bilmiyorum demek, bunca ücretsiz hizmet veren inceleme sitesi varken bir savunma değil.
Zaten karşı tarafta kurumsal site ve bilişim departmanı var. Bence siz de aldığınız hizmetin takibini yapmadığınız için ceza alırsınız.
İşinizin takibini yapıp en azından bazı sitelere eklenen linkler için birkaç firmaya ulaşıp, benim bilgim haricinde sitenize link eklenmiş demiş olsanız sorun olmazdı ama şu an öyle hafifletici bir sebep de yok.

Elemanın zaten hayatı kaymış:

Alıntı
“(2) Bir bilişim sistemindeki verileri bozan, yok eden, değiştiren veya erişilmez kılan, sisteme veri yerleştiren, var olan verileri başka bir yere gönderen kişi, altı aydan üç yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılır.

Ancak bu veri yerleştirmeden dolayı bir menfaat sağlanmış ise arama motorlarında üst sırada çıkmak ve gösterim sayılarının artması sağlanmışsa, bu durumda:

(4) Yukarıdaki fıkralarda tanımlanan fiillerin işlenmesi suretiyle kişinin kendisinin veya başkasının yararına haksız bir çıkar sağlamasının başka bir suç oluşturmaması hâlinde, iki yıldan altı yıla kadar hapis ve beşbin güne kadar adlî para cezasına hükmolunur.