İki kademeli yapılan ÖSYS'nin ilk aşaması olan YGS(Yükseköğrenime Geçiş Sınavı)'nın başvuruları bugün itibariyle başladı. Ülke genelinde 1000'den fazla noktada gerçekleştirilecek başvurular 20 Ocak tarihinde sona erecek. Sınav ücretlerinin son ödeme tarihi ise 21 Ocak olacak.
ÖSYS başvurularıda izlenecek yollar başta olmak üzere sınav ücretleri, başvuru merkezleri, sınavlar, programların puan türleri gibi bilgilerin yer aldığı ÖSYS Başvuru Kılavuzunu ancak dün yayımlayabildi. Çünkü YÖKün YGSde 150 puan barajı kararı kılavuz tamamlandıktan sonra alındığı için yeni baraj bilgileri ile ilgili tekrar değişiklik yapılması gerekti. Bu değişiklikler yüzünden ise kılavuzun basımı son dakikaya kaldı. Adaylar başvuru işleminde hata yapmamak için bu kılavuzu dikkate almalı.
YGS'YE KİMLER BAŞVURABİLİR?
2015-2016 öğretim yılında ÖSYM tarafından yapılacak merkezi yerleştirme veya ilgili kurumlarca yapılacak özel yetenek sınavı sonucu yükseköğretim programlarına yerleştirme işlemine alınacak tüm adaylar 2015-ÖSYSye başvuru yapmak zorunda. Sınavsız geçiş de dahil başvuru yapacaklar şöyle sıralanıyor.
2014-2015 öğretim yılında lise veya dengi okullar ile açık öğretim lisesi son sınıfında okuyanlar,
Lise son sınıfta beklemeli olanlar,
Lise mezunları,
Ortaöğrenimlerini yurtdışında tamamlayıp durumları yukarıdakilerden birine uyanlar,
YGSye girmeden yalnızca sınavsız geçiş hakkından yararlanmak isteyenler.
YGS BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?
2016 Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Sistemine (ÖSYS) başvurular, 6-20 Ocak 2016 tarihleri arasında yapılacaktır. İnternet aracılığıyla bireysel başvuru 20 Ocak 2016 tarihinde, saat 23.59da sona erecektir.