Bu tür durumlarda antiseo mümkündür. Sitenizde az durup hemen çıkan bir trafik eğilimi hitinizin düşmesine yol açacaktır.
Çözüm için sağlam bir analiz yapmalı ve sorunu tespit ettikten sonra çözüme gitmelisiniz
ayrıca sitenize anti seo ile backlink çalışması yapılmış olabilir mi test etmelisiniz.
Merhaba,
Celilcan güzel açıklamış. Antiseo işlemleri çok farklı aşamalarda yapılır, sadece xyz siteye link eklemek antiseo değildir. Mesela facebook üzerinden httpget saldırılarıyla'da sisteme zarar verilebilir sıralama kaybı yaşatılabilir. Öncelikle link araçları sayesinde bir backlinklerinizi inceleyin onlarde değişme varmı.
Sonrasında analitik üzerinden inceleme yapın, size gelen kullanıcılar o 5 6sn zaman geçirenler nereden geliyor görebiliyormusunuz. Lokasyon belliyse eğer htaccess yardımı ile yada hosting firmanıza belirtin (paylaşımlı hostingler pek yanaşmaz ama) size o ufak çaplı gelen hitlerin gelişini engelleyin. Ülke belliyse ip adresi vb bu istatistikleri takip ettirin. Gerekirse diyelim Hollanda'dan gelen varsa bir süreliğine hollanda ip'lerini bloklatın. Yinede bişey olmazsa yazın hocam vaktim olduğunda bende incelemeye çalışayım.
Saygılar.
hit sisteminin nasıl çalıştıgına bağlı logları incelemek gerek gelişmiş bir sistemse malesef engelleyemezsin.
Arkadaşlar ilginiz beni çok mutlu etti teşekkür ederim. Şimdi analyticsi biraz detaylı incelediğim zaman siteme son 1 haftada direct girişlerin ve (not provided) kelime bazlı organik arama ile girişlerin ciddi şekilde arttığını gayet net görebiliyorum. Direk girişlerden 12 alt sayfanın 10 tanesinde gezinme süresi 00:00:00 olarak işlenmiş. Bahsettiğim ana konumda ise 00:00:50 olarak görünüyor ki sürekli konuyu takip eden veya yorumuna cevap bekleyenler olduğu için direk giriş yapıp bu oranı yükseltenler oldu. Alexa grubuna girdim bugün, gezinme süresini artırmak için. Çünkü zarar vermeye başladı siteye. Lokasyon olarak ise %88 TR görünüyor. Sanırım gerçekten anti seo'ya uğruyorum şu an