Devlette memurluk yapmak ile ne olacağı belli olmayan olarak gördüğün bilgisayar müh. karşılaştırıyorsun. Kısa süre sonra bilgisayar müh. mezunu olacak bir üniversite öğrencisi olarak söylemek istediğim, insan gerçekten mühendisliği bir gömlek gibi giyebilmeli. Maaşı, iş koşullarını, yaptığın hesapların hepsini bir kenara at, mühendis olmak istiyor musun? Bu soruya evet ya da hayır demek kolay olmuyor, kuzenim itü'de mühendislik kazandı, 3. sınıfta bıraktı abi ben mühendis olmak istemiyormuşum dedi şimdi boğaziçi psikoloji kazanıcam diye sınava çalışıyor, 3. sınıfta bıraktı diyorum..

Yaptığın hesap kitap işleri hiç öyle olmuyor, çift anadal falan hep 1. sınıfta aileye karşı söylenen bir yalan, bu yaşta saçlarında beyazlar görülmeye başlıyor insanın eğer iyi bir bilgisayar müh. olucam diye kendini kasıyorsan.

Sırf bitirmek için okursan ben sana şimdiden olacakları söylim, 4 senelik okul 6 senede biter, bilgisayar müh. olursun ama alacağın maaş ve yaptığın iş seni tatmin etmez ve mutsuz bir insan olursun.

Diğer tarafta devlete kapağı atıp sabit bir gelirin olur falan filan o kısımları hiç bilmiyorum, o kafada düşünen biri hiç olmadığım için.

Bizim eğitim sistemimiz yüzünden insanlar puanla, maddi koşullara göre mühendislik fakültelerine giriyorlar ve sevmeyerek mezun oluyorlar.

Son olarak söylemek istediğim, iyi bir bilgisayar müh. olursan paraya para demezsin, bu tamamen kişisel çabana bağlı.

İyi mühendis olmak derken notlarından bahsetmiyorum, çok daha uzun yazıcaktım ama gece gece biraz üşendim Sağlıcakla kal.