hocam sunucudan kaynaklı bir şey değil. domaini pleske eklerken domain ayarlarından https'yi tamamen kapatmanız gerekiyordu. yukarıdaki kodların işe yaraması gerekiyor. yaramıyorsa bildirin ben size farklı bir .htaccess kodu gondereyim.
Hocam merhaba, plesk panelde dediğiniz ayarı buldum tamamen kapattım. Bu sefer sayfa bulunamadı sürücü hatası veriyor. .htaccess ile yönlendirme yaptığım halde bir de şu var. .htaccess kullansam da tarayıcı uyarısı mutlaka çıkıyor. Önemli problem şuanda tarayıcılarda google'dan gidişte bu uyarıyı vermesi. ssl kapatırsam yönlendirmiyor yine de tarayıcı uyarı veriyor. ssl açık yönlendirirsem yönleniyor fakat ilk önce tarayıcı güvenli değil uyarısı veriyor sonra yönleniyor.
Derdimi anlatabildim sanırım. Hocam bir de google bunlar için bulunamadı hatası veriyor mu, google tarananları dizinden kaldırmak için SSL'yi tamamen kapatmam mı gerekiyor. (ben hiç SSl almadım site taşınırken işaret kalması sorunu, (sağolsun taşıyıcı arkadaş) 1 günde böyle 6000 tane dizine eklenen linkim var.)
nginx kullanıyorum ama kod verirseniz .htaccess kullanmak için apache dönüşü yaparım. nginx üzerinden ayarlamayı bilmiyorum.
Bana bir yol gösterirseniz size minnettar kalırım. (ücretli yardımda bulunuyorsanız ona da varım)