msbeden adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Merhaba arkadaşlar. PHP PDO ile yoklama sistemi geliştiriyorum. Lakin takıldığım bir kısım var. Nasıl yapabileceğim hakkında farklı bir fikir verebilirseniz çok sevinirim. Veya aşağıda anlatacağım kısmı nasıl yapabilirim?

Yoklama listem var. Öğrenciler sıralanıyor.

Her öğrencinin yoklama sırasında 5 durumu var. (Var, Geç, İzinli, Görevli, Yok) 4 durum için metin kutusu var. Nedenlerinin yazılabilmesi için.

Yoklama aldığımızı varyasalım.

1. Öğrenci 22222222222 Mehmet,
2. Öğrenci 44444444444 Ahmet olsun.

Yoklama sonucunun veritabanında tek bir hücre içerisinde olmasını ayarlamaya çalışıyorum. Şu şekilde;

22222222222@AYRAC@GEC@AYRAC@5, 44444444444@AYRAC@IZI@AYRAC@Hasta

Aralarına ayraçlar ekledim ileride teker teker nedenleri vs. çekip yazdırabilmek için. Ancak POST işleminde takılıp kaldım. Gösterdiğim şekilde nasıl tek hücre içerisine, kişiler arasında "," virgül olacak şekilde aktarabilirim?
Bütün textlerin name="adı" soyadı gibi yerleri olsun. DAha sonra post ediyorsun diyelim bunları 1 adet değişkende toplıcaksın $veri = "$veri1@veri2@veri3@veri@"; böyle gider daha sonra mysql de yazıcağın yere bu $veri kısmını giriceksin.Daha sonra mysql den çekmek için söyle yapabilirsin.MYSQL DEN ALDIĞINI varsayıyorum.

$gelenveri = $mysqldenaldin;
$parcala = explode("@",$gelenveri);
print_r($parcala);

Dediğinde veriler önünde olucaktır.