Google Web Yöneticileri tarafından ilgili ve gerçek tek baz alınan aracın Search Console yani Webmaster Tools olduğu söylenir.
Ancak dediğiniz olay çoğu zaman başıma gelmiştir, WMT'de görünmeyen fakat Ahrefs ve benzeri araçlarda görünen linkleri reddetsem dahi, WMT'ye yansıyıp, sonradan silinmiştir.
Genellikle 3 haftaya kadar bu linklerin silinmesi sürüyor. Disavow Tools'un amacı linkleri silmek değil, no follow olarak veritabanına yazmasıdır aslında. Ancak biz sitenize bağlantılar kısmından silinmesine baktığımız için bu şekilde konuşuyoruz.
Gelen linkleri sürekli olarak reddedin. Artı olarak alerts sistemine kayıt olun. Size anti-seo girişiminde bulunuyorlarsa, o kelimeden link geldiği an tarafınıza mail gelecektir.
Bir de şöyle bir durum var,
Bu backlinkler ahrefs ve benzeri fresh sistemlerine çok geç yansıyabilir. Bu backlinkler kaliteli mi, spam mı, anti-seo mu hangi kategoride, iyi seçip, ona göre reddetmelisiniz. Fresh servislerde görünmeyip, daha önceden eklenmiş linklerse (index tarihlerine bakınız) sıralamada iyi etki gösterebilir. Ve reddetmeniz düşüşler yaşatabilir.
Burada olay tamamen sizin analizörlüğünüze kalmış.
çok güzel açıklamışsınız hocam. kelimesi kelimesine katılıyorum.
Hacklinkten kurtulmanin tek yolu sunucu guvenliginizi saglamak ve sitenizin guvenligini saglamak burda en buyuk is sunucu guvenliginizdir. Ben yillardir guvenlik hizmeti veriyorum dilerseniz ucretli calisabiliriz
arkadaşın sorunu kendi sitesinde değil hocam. siz sorunu yanlış anlamışsınız. başka siteler üzerinden kendi sitesine yönelik çalışma yapılmış ve bununda sıralamada gerilemesine sebep olduğunu düşünüyor.