Ben sana şöyle özet geçeyim,
Arama motorlarını biliyorsun bunlar web sitelerinin çok daha iyi performans göstermesi için en iyi şekilde optimize edilmesini ve verimliliğin arttırılması için yapılan işlemlerdir. Tabi bu işlemleri yaptınız, zirvede yer alacaksınız diye bir durum yok. Sizin sitenize yapacağınız google kriterlerine uygun çalışmalar sitenizin verimliliğinin ve kitleden alacağınız geri dönüşün arttırılması için yapılması gereken işlemler gibi görebilirsin. Hani seo uyumu yapan sitelerin yapmayanlara göre daha iyi performans göstermesi diye birşey var. Birazcık daha açacak olursak seo arama motorları için en iyi verimlilik olarak ben kendim adlandırabilirim. Arama motorlarından çok iyi geri dönüş almak için verimliliği arttırmak gibi düşün.
İngilizce olan "Search Engine Optimization" teriminin baş harflerinden kullanılarak oluşturulan bir yapı. Siteleriniz için yapacağınız çalışmalar aslında arama motorları için yapılmalıdır. Yani siteniz arama motorları için en iyi şekilde optimize edilip uygun hale gelirse bu size büyük bir avantaj sağlar. Doğru yapılan optimize sonrası arama motorlarında site dışı seo ile birlikte sitenizi güçlendirip kullanıcıya doğru sonucu sağlarsanız herzaman diğer sitelere göre +1 konumda olursunuz. Siteniz için iç yapıyı arama motorlarına göre içerik yapısınıda gelen visitor yani kullanıcı odaklı olarak ayarlamanız gerekiyor.