Eski arkadaşlıklar kalmadı,
Dışarıda görüştüğüm birçok yakın arkadaşımla, yediğim içtiğim ekmeği suyu paylaştığım adamlarla 7-8 sene önce bu forumdan tanıştım. Hala görüşmeye devam ederim. Forumda aktif olan "eski" jenerasyon kalmadı. Eskiden bilmediğiniz bir konuda yardım istediğinizde yüzlerce kişi sorun çözülene kadar yardım ederdi. Şimdi ücretliyse yardım ederim mesajı geliyor ilk önce.

Yeni jenerasyonun etkisi de çok bunda. Tam teknoloji çağına doğdular, para kazanma hırsı, "fotoğrafım 10000 like aldı" arkadaşımı geçtim, bilmem kaç yüz bin takipçim var egoları yüzünden gerçek dünya yerine, sanal dünyayı yaşıyor ve ona göre de dış dünyaya adapte olmaya çalışıyorlar ama olamıyorlar. Daha da yapay ilişkiler kuruluyor. Skype'ta can ciğer olan adamlar, araya para girdiğinde ana bacı sövmeye başlıyor.

Arkadaşlardan birisi yazmış, r10'dan hepimiz bir şeyler öğrendik, işimizi gücümüzü kurduk, evlendik, tabiri caizse yuvadan uçtuk. Bilgi birikimi aktarabileceğiniz bir platform olmaktan çıktı artık r10. Bugün buraya yazdığın 2 satır bilgi, yarın "ŞOK ŞOK KAZANDIRAN ADSENSE - SEO KİTABI 5 TL" diye satılmaya başlıyor.

2000'lerde HP / Turkgate vardı. Hatırlayanlar vardır kesin, oradan çok arkadaşlarımız takılırdı sonradan r10'da. Şimdi kimseler kalmadı, kayboldu gitti.