fguclu adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Paylaşımın yararlılığı konusunda aynı fikirdeyim. Benim merak ettiğim ise mesela ayrı özgün makaleler yazarak forumlarda yayınlanacak tanıtım yazıları konusunda..

Hangi forumlarda bu makaleleri paylaşmamaızda fayda var. Örnekler verebilir misin.?
Yardımcı olabildiysem ne mutlu

Hocam Türkiye pazarında değilim şuanda net bilmiyorum liste falan, ama forum tanıtımı bölümü olan değerleri yüksek, ziyaretçi kesimi yüksek olan forumları tercih edin. Mesela chip.com.tr nin forumunda site tanıtım bölümü vardır oraya gidip yazın ama orada kullandığınız makaleyi başka forumlarda kullanmamaya çalışın. Hani forum tanıtımıda bir backlinktir ama forumda 50 kelimelik makaleyi 100 foruma atıp seo paketi diye satanlar var bu spamdır kısa vadede yarar sağlayabilir belki tartışılır ama uzun vadede düşüneceksiniz herzaman.

Link çeşitliliğine gidin, herşeyi manuel yapın, ben siteme gözüm gibi bakacam diyorsan gidip 200 ziyaretçi defterine para verme 10 tane kendin bul onları kullan sadece.

Mesela büyük hosting firmalarının, büyük projesi olan firmaların blog sayfaları olur. Alışveriş sitelerinin bunları takip edin, bunların blogları varsa yorum kısmı açık ve site ekleniyorsa abartmadan 2 3 farklı yazısına yorum bırakın ve o yazıda o siteyi övün. Yani trendyola yorum atıyorsanız kendi sitenizi ekliyorsunuz ama yorumda da trendyolu öven şeyler güzel 50 60 kelimelik uzun yorum yapın kullanıcıları bilgilendirecek gibi ozaman yorumunuzu onaylarlar. Tabi kastığınız kelimede önemli şimdi her yoruma onay veremeyebiliyorlar ama ben her sektörü o şekilde çalışıyordum. Büyük firmaların bloglarına atacağınız yorumlarda dofollow nofollow diye bakmayın sakın önemli olan oradan size gelen nitelikli backlinktir. Kelimeyi bloglarda çok kasmayın anasayfa yada yan sayfaları ekleyin isim olarakta kendi ad soyadınızı girin önemli olan urlye oradan bağlantı gelmesidir kelimenin önemi yok. Böylelikle otoritenizi arttıracaksınız, backlink altyapınızı güçlendireceksiniz.