R10 yaşayan bir canlı gibi, toplumun internetteki trendlerine bağlı olarak yükselip alçalabiliyor ve normaldir.

Ben en eskilerden değilim ama oldukça da eski bir üyeyim.

Mesela bunlar 4-5 sene öncesinde Domain satışları inanılmazdı. Millet olmadık domainleri bir heves kapışıyordu.

Derken insanlar şu gerçeği gördüler. Domaine binlerce lira versen de arkasında iyi bir ekip (siteye teknik donanım, özgün içerikler) ve reklam bütçesi olmadan bir şey yapmak en azından sürekli kazanç haline getirmek çok zor.

Ayrıca paralı gruplar ya domainleri kapattılar, ya kendi markalarına yöneldiler.

Bir sürü uzantı çıkması da bir nevi enflasyon oluşturdu. Ki yenileri de yolda. Her ne kadar com'lar altın değerlerini korusa da.

Velhasıl domain bölümü biraz yalpaladı altın dönemini kapattı diye düşünüyorum.

Adsense kısmı ise, işi bilmeyenler bir heves dalıyorlar -benim gibi - kazanamayıp ellerini çekiyorlar, bu bölüm sadece ustalara yarıyor.

Maksi geyik, off topic kısımları keza düşebilir çünkü insanların geyik yapabilecekleri mecralar o kadar çok ki -özellikle de geyiği karşı cinsle yapmak isteyip bir taşla iki, üç, dört kuş vurmak isteyince- twitter facebook vs. gibi.

Son olarak mobil uygulama trendleri de R10 tarzı -konusu ne olursa olsun- forum sitelerine darbe vurdu, uygulamalar tapetalk vs de dahil notebook keyfi vermiyor kesinlikle. Eh insanlar artık bilgisayar haline gelmiş cep telefonları varken de koltuklarının altında pc ile notebook ile gezmek istemiyorlar.

Buna benzer daha çok neden sayılabilir.

Ne olursa olsun R10 alanında bence halen tek, ilk göz ağrısı. Bu yüzden de çok değerli.