10 senedir adsense'den geçinen biri olarak herhalde klasik yılbaşı sorunu olduğu sezseydim bu konuyu açmazdım.
Bu sorun yani reklamların görüntülenme oranlarının aşırı derecede düşüşü geçen yılın son 4 ayına damga vurmuştu.Bugünden tek farklı tüm sitelere yansımamış olmasıydı.Ülkemize dışarıdan nasıl bir izlenim bırakıyoruz bilemiyorum lakin pek olumlu olmadığı kesin.Artık tipik bir ortadoğu ülkesi olduğumuz gerçeği de apaçık ortada.
Haliyle Google'de Adsense yayıncılarının ne hali varsa görsün mantığı işliyor olabilir,kaliteli reklamlarını Adx üzerinden gösterip ihraç fazlası ( tbm'si 5-6-7) reklamları adsense hesaplarında eritiyor olabilir.Yani bu mantık reklam gösterim oranlarını aşırı düşürüyor haliyle tbm'de etkileniyor olabilir.
Hocam o kadar da değil, koskoca türkiyeyi ırakla suriyeyle arabistanla karıştıracak kadar cahil adam yoktur googleda. Bunlar gelip geçici siyasi durumlar, bu düşüş de öyle gelip geçicidir ama yine de bi sebebi olmalı. Hiç eksik saydık diye sonradan ekledikleri oldu mu, böyle bişey duydunuz mu?