Merhaba,

bir web sitem bulunuyor. 2014 haziranında domainin kaydettim ve hemen sitemi açtım. o günden bu yana site aktif durumda. sitenin ismini vermeyeceğim ancak örnek üzerinden gideceğim. diyelim ki sitenin ismi trendio.com

geçtiğimiz günlerde web sitem üzerindeki telefondan biri aradı. dedi ki: "bizim bir markamız var. marka tescilli. ancak sizin sitenizin ismi bizimkine çok benziyor. nası yapalım?" sitenin ismini sordum. trendia.com dedi. siteyi kontrol ettim. ben satış yapıyorum. o site satış yapmıyor. marka tescilinde satış yapabileceğine dair not bulunuyor. ancak şu anda sitelerin kullanımı farklı.

araştırmamı geliştirdim. ne zaman marka tescil başvurusu yaptığına baktım. ocak 2015'ta marka tescil başvurusu yapılmış. kasım 2015'te de marka tescil edilmiş. beni arayan kişinin domaini ise 2013 yılında tescil edilmiş.

bu şekilde araştırma yaptıktan sonra kişi bana domainimi değiştirmemi yoksa dava açacaklarını söyledi. ben de buyrun açın davanızı dedim.

şimdi size sormak istiyorum. bu durum nedir ne değildir. sizce ne olur. yasal olarak ne olması gerekir. ve daha önce benzer durumların yaşandığına dair tecrübeniz varsa onları da duymak isterim.

teşekkürler.