php.ini dosyasını size atsam ,
Request time out hatası 500 sunucu hatası hatalarını vermemesi adına limitleri arttırıp bana geri atmanız mümkünmü bu konuya yabancıyım ?
Asıl uzmanlık alanım sunucu uzmanlığı değil bu yüzden php.ini dosyanıza müdahale edip sorumluluk almak istemem, en sağlıklısı sunucu kiraladığınız yere bir optimize yaptırabilirsiniz. Ama problemi çözmek adına aşağıda elimden geldiğince detaylı şekilde bilgi vermeye çalışacağım.
500 hatası kodsal ve sunucusal birçok sebepten kaynaklanabilir, timeout süresi sadece seçeneklerden birisi denemek adına önermiştim, plesk üzerinden max_execution_time süresini 100 yapıp deneyebilirsiniz.
Eğer çözüm olmaz ise aynı sistemi localhostta veya linux apache üzerinde bir başka bir hosting yada serverda denemeniz gerekebilir.
Şu anki sunucu özelliklerinizi bilemiyorum ama eğer server windows ve php iis üzerinde çalışıyorsa, iis de php kodlamadaki bazı hatalar error_log yerine 500 hatası döndürmektedir. Bu sebepten phpnin apache üzerinde çalıştığı bir serverda aynı sistemi denerseniz kodsal hata varsa 500 interval yerine hangi dosyada hangi satırda hata var hatanın sebebi ney daha anlaşılır bir error_log elde edebiliriz.
Şu an elinizde 500 interval dışında daha kapsamlı bir error_log dosyası olmadığı için hatanın tam olarak neyden kaynaklandığını tespit edemeyiz.
Bir diğer seçenek ise php dosyanız üzerinde debug işlemi yapılmasıdır. Eğer php bilginiz varsa, php dosyanızdaki kod bloklarını, yazım hatası olmayacak sözdizimi hatası ortaya çıkarmayacak şekilde kısım kısım silerek manuel denemeler yapın böylece eğer kodsal bir sorun varsa hangi kod kısmında sistemin 500 interval verdiğini görebilirsiniz. eğer php bilginiz yoksa öncelikle farklı serverda deneme yapın eğer problemin koddan kaynaklandığından emin olursanız iş verenler kısmına konu açıp ücretli destek alabilirsiniz.