Merhaba arkadaşlar. Yaklaşık 3 hafta önce yabancı bir sitem tam spam yedi. Tamamen özgün bir site (yazılarından resimlerine ve temasına kadar. Teması lisanslı. Görsellerini abonelik olarak alıyordum aylık ücretini ödeyerek bu yüzden TAM ÖZGÜN olduğunu belirtiyorum.) tam spam yiyen yaptığım 3 şey oldu spam olarak görebileceğini düşündüğüm.

1) Resimlerden anasayfaya yönlendirme için htaccesse eklediğim kod. Aslında hiç gerek yokmuş neyse.

2) ubersuggest.org üzerinden konu ile ilgili etiketler ekledim.

3) Başlıkların sonlarında kullandığım sık kelime tekrarları

2 değerlendirme gönderdim spam devam ediyor diye geldi tekrar yolladım 2 hafta önce o gönderdiğimden bu yana cevap falan gelmedi bir daha. Adamlar kaale bile almıyor artık anlaşılan.

Neyse umudumu kaybetmek üzereyim artık tam spamdan çıkması için. Ben şimdi aynı sektörde yeni bir site kursam domaini farklı uzantıda alsam ya da tamamen farklı alsam aynı temayı ve aynı resimleri kullansam tekrar o site tam spam mı yer ? Bu konuda tecrübeli arkadaşlar varsa yorumlarını bekliyorum. Hatta tam spamdan çıkmayı başarabilmiş arkadaşlar da yazarsa çok sevinirim. Bu konuda tecrübem yok şimdiden teşekkürler.