Güzel ama arkadaşlar dikkat etmek lazım. Bu ssl sonuçta, hem doğrudan güvenlik için hem de güvenlik için olmasından dolayı dolaylı olarak seo için etki oluşacak. Sertifika onay sunucusu ile ilgili bir sıkıntı yaşanacak olursa bu konuda hemen tepki verebilmelisiniz; yani hemen gereğini yapabilmelisiniz.
Misalen, şu an ssl kullandığım sitelerden biri için r10'da ücretsiz ssl veren bir kişiden ssl aldım. Bu ssl ile ilgili ilerleyen zamanda sıkıntı oluştu ve tarayıcılar revoked (iptal) şeklinde hata vermeye başladı ve 3 gün bu devam etti. Bu süreçte ssl'i ücretsiz aldığım kişiye ulaşamadım (8-10 gün sonra sorun gözükmüyor diye dönüş yaptı) ve ssl'i üreten comodo'dan da cevap alamadım, başka ssl almam gerekti. Bu sefer comodo o domain için yeni ssl üretirken hata verdi. O ara bir site için 3 ssl almak zorunda kaldım, daha fazla zamana dayalı sorun yaşamamak için.
Yani elinizin altında olmayan yerlerle bu tür konularda çalışırken dikkatli olun diyorum. Naçizane tavsiyedir. İşi bu olsun, kolay irtibt kurulabilir olasun.