KOBRA adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Mısırın meşhur 7 laneti gibi sıraladınız.Lâkin Allah'a sığınıp vatanımız ve milletimiz için hayırlısının gerçekleşmesi için dua etmeliyiz.Belkide yeni zamla alım gücü yükselen işçilerimizin memurlarımızın emeklilerimizin yapacakları alış verişler ile üreticinin de yüzü güler.
Merhabalar,

Yazmadığım bir durumu da yazayım, bu maliyetlerle kazanç sağlayamayacak olan işletmeler personel çıkaracaklar...
Ankara da ailem vasıtasıyla tanıdığım onlarca işletmenin yöneticileri ve patronları bu düşüncede...
Hatta bizim işletmemizde de işten çıkartma olacak ve bu günden bile personeller arasında sorun çıkmaya başladı, biz en düşük 1300 tl maaş veriyorduk, şimdi asgari ücret 1300 tl olduğu için bizim personeller 1600 - 1700 tl civarı maaş alacaklarını düşünüyorlar, bizim bu maliyeti karşılama imkanımız varmı? asla yok...

Sayın arkadaşlar, ben kimseye muhalefet olmuyorum, zaten asgari ücret vaadini ilk muhalefet partileri ortaya attı...
Yani iktidar ne yaparsa eleştiriyorsun demeyin, bu olayı yapan muhalefet partileri, kasım seçimlerinde de akp bu vaadi vermek zorunda kaldı...

Yazdıklarıma gelirsem, asgari ücretlinin vergi dilimi yükselecek bu kesin bir durum...

İşletme sahiplerinin gözünden bakarsak, bu gün 25.000 tl personel gideri olan bir işletmenin personel gideri 30.000 tl'ye çıktığında sizce ne olacak? Bu işletme hayır kurumumudur?

Ben ne olacağını söyleyeyim, HER ŞEYE ZAM gelecek...

Birde şöyle bir adaletsizlik oldu, asgari ücretli %30 zam alırken diğer personel %30 zam alamayacak bu durumda personeller arasında sorunlar çıkaracaktır...

Bunları görebilmek için kahin olmak gerekmiyor...