hocam ilgimi cryengine çekiyor şuan, ama unity falanda kullanırım sorun yok. 3D modellemeciyim. 3d çizimler yapabilirim fakat oyun yapmayı bilmiyorum. Şimdi artık bu 3d çizimlerle android ve iosun birleşmesi gerektiğini düşünüyorum. Yani 3D bir oyun yapmak. Dil öğrenmek hiç sorun değil. Birsürü dil biliyorum 1-2 tanesinden daha zarar gelmez

nereden başlamalıyım nasıl gitmeliyim hangi videoları izlemeliyim hocam hem bana hemde diğer ihtiyacı olan arkadaşlara yardımcı olursanız duacınızım inşAllah.
Bu arada beraber çalışabilir, birbirimize destek olabiliriz arkadaşlar.
Eğer yeterli ingilizceniz, zamanınız ve azminiz varsa hocam CryEngine benim grafik yönünden favorim. Fakat Türkçe kaynak sıkıntısı mevcut maalesef.
Türkler, Unity3D nin üzerine C# ile üşüşmüş durumda. Tabi ki iki motorunda artı ve eksi yönleri mevcut. Peki nereden başlayacaksınız?
Aslında bir başlangıç noktası yok. Eğer bu işi hobiden biraz daha ötede yapayım ve yaptığım işin farkında olayım derseniz 4-5 ay oyun geliştirmeyi unutun. En azından öğreneceğiniz dilin IDE(program geliştirme ortamı) ile genel yapıları öğrenin. Bir çok blog sitesi mevcut zaten (: Değişkenler, döngüler, sınıf yapısı ve buna bağlı syntax yapısını öğrenmeniz ve azıcık da aşina olmanız lazım.
Yok ben direk gireceğim bu işe derseniz;
youtube üzerinde zibilyon tane video mevcut

Lütfen yanlış anlamayın ama tabiri caizse "salağa anlatır gibi anlatan" videoları izleyip neyin nerede olduğu öğrenmek en mantıklısı. Mesela ufak bir ayar oluyor. Siz bunu bilmiyorsunuz çünkü öğrendiğiniz video üstün körü geçmiş orayı. Hobaaaa forumlarda facebok sayfalarında derdinize çare arayın durun ki gelen cevaplar hep heves kırıcı oluyor.
Sizin için avantajlı olabilecek diğer bir yöntem;
3D çizimlerinizi direkt olarak içerisine aktarabileceğiniz bir kaynak kod satın almak veya internetten bulmak olacaktır. Model nasıl yüklenir? Ayarları nasıl yapılır? İskelet sistemini nasıl oturtabilirim? gibi soruları sora sora kendi kendine öğrenme modeline girersiniz hocam ama bir yerden sonra sıkar

Birde tasarım yaptığınızı söylemişsiniz; Size mantık olarak daha kolay gelebilecek dil HTML5 olabilir. 3D objeleri browser üzerinde dilediğiniz gibi kullanabilirsiniz. Sanırım WebGL olması lazım kütüphanenin adı.