1. entegrasyon yapacağınız sisteme göre değişir. öncelikle curl ile bankaya giderek bazı bilgileri alıp oradan gelen bilgiler ile birlikte cc bilgilerini form post ile gateaway'e gönderirsiniz. döner dolaşır veriler size geri post olur. gelen request'e bakarak işlemleri devam ettirirsiniz.
2. anlaşacağınız bankanın api dökümanlarına bakarak talepleri görebilirsiniz. prensipte hepsi aynıdır.
3. elimdeki entegrasyonları paylaşamam ne yazık ki
4. bazı bankalar ortaktır işin içine girdiğinizde göreceksiniz EST kullanan 3 5 banka için ortak bir sistem hazırlamanız mümkün. uzun süredir ilgilenmediğim için şu şudur diyemeyeceğim. bilgileri taze olan arkadaşlar bankaları gruplayabilir sanıyorum.
5. size kalmış. vakıfbank ile anlaşırsanız sadece vakıfbank kartları kullananlar taksit yapabilir. diğer bankalar aynı sistemden tek çekim ile yararlanabilir. ama bonus vs. gibi bir programa dahil bir bankaysa aynı programdaki başka banka kartları da fırsatlardan-puanlardan vs. yararlanabilir diye hatırlıyorum.

kolaylıklar.

ExtraOrtam adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Merhabalar arkadaşlar, ben kendi çapımda php dilini bilen, kullanan biriyim, fakat daha önce hiç e-ticaret sistemleriyle uğraşmadım, internette çok araştırmama rağmen açıklayıcı bir kaynağada ulaşamadım, sizlere birkaç sorum olacak,

1) Kredi kartı bilgilerini normal php post methodu kullanarakmı gönderiyoruz ?
2) Taksitlendirme, iptal(iade) işlemleri nasıl yapılıyor ?
3) Elinizde örnek kod varsa ben ve benim gibi bu konuda eksik kalanlar için olayı kavramamız açısından burada örnek kodları paylaşabilir misiniz ?

Kendim yazılım yapmak istediğim için hazır bir sistem kullanmayı istemiyorum,

4) İnternette satılan açık kaynaklı e-ticaret scriptlerindeki mastercard ve visacard destekli formlar Türkiye'deki bankalara uymuyor mu ?

5) Tek bir bankayla sanal pos anlaşması yapmam yeterli midir ? Örneğin VakıfBank ile anlaştım diyelim müşterilerim diğer bankalara ait kredi kartlarından ödeme ve taksitlendirme yapabiliyor mu ?

En azından bildiğiniz maddeleri açıklarsanız mutlu olurum...