Aynı durumu bundan sanırım 2 yıl önce denemiştim. Tek oyun indirme üzerine 4 adet site oluşturmuştum. 2 oyunuda 1 html 1 wp tabanlı sitelerde denedim. HTML tabanlı 2 site toplamda 10 adet sayfadan oluşturmuştum. Wp siteleri ise haftada 1 güncelledim. Yani 1 yıl boyunca sanırım 40 küsür içerik vardı. Hedef kelimelerde 4 sitede ilk 5 sıra içerisinde olmasına rağmen html siteler 1. sırayı 7 ay boyunca korudular. İşin ilginç tarafı html sitelerden birine yeni bir konu eklediğimde sıralamalarda baya bir gerileme yaşadı. 2. Sayfaya kadar düşmüştü. (Bu durum hala geçerli nedenini hala tam olarak çözemedim.)
x oyunu : 1 html 1 wp
y oyunu : 1 html 1 wp
7 ve 8. Aylardan sonra wp siteler güncel oldukları için ilk sıraya yükseldiler. Html siteler 2. ya da 3. sıradaki yerlerini korudular.
Son olarak html tabanlı siteler ücretsiz paylaşılan şablonlardı üzerlerinde bir iki değişiklik yapılarak özgünleştirildi. Aynı durum wp siteler içinde geçerli. Ücretsiz dağtımda olan wp temaların kaynak kodları değiştirildi. Hostinglerde farklı ip bloglarındaydı.